GÜNDEM

Nazlı Ilıcak'tan 'ideolojik kımız' sorusu

Helin Avşar sordu, Demokrat Parti Başkanı Namık Kemal Zeybek bugüne kadar kimseye vermediği yanıtları verdi

Nazlı Ilıcak'tan 'ideolojik kımız' sorusu
GAZETECİLER.COM - Gazete Habertürk'ten Helin Avşar'ın sorularına, Demokrat Parti'nin yeni Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek bugüne kadar kimseye vermediği yanıtları verdi. Röportajın en ilginç bölümü Sabah yazarı Nazlı Ilıcak ile Zeybek arasında yıllar önce geçen bir konuşma:

DİNÇ GÖRÜNMESİNİN SIRRI ARI SÜTÜ

Helin Avşar'ın "Çok dinç görünüyorsunuz. Sırrı ne?" sorusuna "Her sabah 1 gram arı sütü yerim. Her sabah 7 tane çiğ fındık yerim. 7 rakamını çok seviyorum, uğurlu rakamımdır. 7 badem, 2 ceviz, 1 avuç kuru üzüm, 2 tane kuru kayısı, bir de şekersiz çay. Benim kahvaltım budur." diyerek yanıt veren Zeybek At etine ilgisini de şöyle açıkladı:

AT ETİ BULURSAM SADECE ONU YERİM

"Öğle yemeğinde bulursam balık yerim. Balık yoksa tavuk o da yoksa kuzu eti yerim. Sığır eti yemem. Dolayısıyla angus yeme tehlikem yok. Ama at eti bulursam hiçbirini yemem."

ILICAK SORUYOR: "İDEOLOJİK KIMIZ"

Sözlerini "At etiyle birlikte kımız içerim" diyerek sürdüren Zeybek, Nazlı Ilıcak ile yaşadığı ilginç sohbeti ise şöyle anlattı: 

"Süleyman Demirel'le Türkmenistan'a gitmiştik. Nazlı Ilıcak Hanım'la karşılıklıyız, 1 sürahi kımız var. Ona bir parça koydular, 1 yudum aldı, yüzünü ekşitti, bıraktı. Ben götürüyorum, 1 sürahi içtim yani. Baktı baktı "Sayın Zeybek, bunun tadı falan yok. Bunu ideolojik olarak mı seviyorsun?" dedi.

ÇOK OKUNANLAR