GÜNDEM

Nagehan Alçı'ya bir destek de ondan geldi...

Ertuğrul Özkök, “A-340'In içinden gelen bu yandaş sesi alkışlıyorum” başlıklı yazısıyla Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın dünkü "Cumhuriyet davaları" yazısına destek çıktı...

Nagehan Alçı'ya bir destek de ondan geldi...

Nagehan Alçı; Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi yazarlarıyla Büyükada’da toplantı halindeyken alınıp götürülen insan hakları savunucularının “Tutuklu” yargılanmalarına itiraz etti…
Alçı’nın gerekçesi hem hukuki hem de siyasi idi ve şöyle diyordu:
“FETÖ gerçeğini sulandıran bu tür davalar oldukça Fethullah Gülen bayram ediyor. Yurtdışındaki büyük propaganda gücüyle bu yanlış davaları Türkiye’nin aleyhine kullanıyor.”
Ak Parti Hükümetlerinin en samimi destekçilerinden biri olan ve o desteğini asla çekmeyen Liberal Demokrat Nagehan Alçı’ya ilk destek gazeteciler.com analisti Yakup Murat’tan geldi.

YAKUP MURAT DÜN DESTEK VERMİŞTİ

gazeteciler.com’da, “Demek ki Erdoğan o tip gazeteciyi seviyor” başlığı altında yayımlanan analizinde Yakup Murat şöyle diyordu:
Nagehan Alçı’ya “iltimas” mı geçiyorum…
İltimas değil ama zaman zaman onu kayırdığım doğru…
Neden mi?..
Çünkü…
*
Nagehan Alçı:
- Cumhuriyet ve Sözcü operasyonlarına karşı duruyor…
-
Büyükada rezaletine karşı çıkıyor.
-
Berberoğlu skandalında yargının kararını eleştiriyor.
- “Adalet Yürüyüşü” sırasında gidip Kılıçdaroğlu ile söyleşi yapıyor…
- Söyleşiyi köşesinde yayımlıyor…

BİR DESTEK DE ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN GELDİ

gazeteciler.com analisti Murat’tan sonra Nagehan Alçı’ya bir destek de Etuğrul Özkök’ten geldi.
Özkök,
bugünkü Hürriyet’te “A-340'In içinden gelen bu yandaş sesi alkışlıyorum” başlığı altında yayımlanan makalesinde şöyle diyor:
“Bütün kalbimle söylüyorum, bugünlerde ülkesini seven, Türkiye’nin içine düşürüldüğü yalnızlığı aşmasını samimi olarak isteyen herkes böyle (Nagehan Alçı gibi.) düşünmeli. A340’ın içinden böyle bir sesin yükselmesi gerçekten çok umut verici...”

RAHATLATICI YAZILAR BAKALIM NE KADAR DAHA DEVAM EDECEK?

Yakın zaman öncesine kadar karşılıklı çok sert suçlamaların yapıldığı medya mahallerinden yükselen bu vicdanlı, akılcı, barışçı ve hatta Hükümet’in de elini rahatlatıcı yazılar bakalım daha ne kadar devam edecek?..

Umarız bu dostluk ve barış havası hiç bitmez…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum