MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'nın mezuniyet töreni konuşması diye yayılan video bakın kime aitmiş?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında yıllardır Katolik Okulu'nda mezuniyet töreninde yapılan bir konuşmanın kendisine ait olduğu iddialarını çürüten teyit.org'a teşekkür etti.

Nagehan Alçı'nın mezuniyet töreni konuşması diye yayılan video bakın kime aitmiş?

Yıllardır Nagehan Alçı'nın Katolik Okulu mezuniyet töreninde bir konuşma yaptığı ve bu konuşma sırasında "ağlayarak coştuğu görüntüler" diyerek yayılan bir video ortalarda dolanır dururdu.

Bu görüntülerdeki kızın Nagehan Alçı olmadığı ilk kez bu kadar net ve somut bilgiyle yalanlandı. Teyit.org sitesi mezuniyet törenindeki kızın ismine de ulaşarak, Texas Midwestern Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Mary King isimli öğrenci olduğunu açıkladı.



Nagehan Alçı bu bilgileri de paylaşarak köşesinden teyit.org'a teşekkür ederken şunları belirtti: "Teyit.org’a bu dürüst haberciliği için teşekkür ediyorum ama gerçeği öğrendikleri halde hâlâ binlerce insanın sosyal ve marjinal medyadan bilinçli kara propagandaya devam edeceğini de biliyorum. Bu bir toplumsal karakter özelliği haline geldi Türkiye’de."

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Şüphesiz insanlar gerçekleri merak ediyorlar. Anaakım-popüler medya bu konuda yetersiz kalınca marjinal ortamlara ve sosyal medyaya bakıyorlar.

Orada da bir kurumsal yapı ve iç denetim olmadığı için yalan haberin sonu yok. O yüzden haberlerin doğruluğunu denetleyen teyit.org gibi platformlar doğdu ve çok ilgi çekiyor.

Benimle ilgili de yıllardır bir Katolik okulunda mezuniyet töreninde İsa aşkına coşup heyecandan kusmaya başladığım ya da vaftiz töreninde konuşma yaptığım gibi uydurma bir video sosyal medyada dolanıp duruyor. Tıpkı atmadığım “tweet”lerin ve hiç olmadığım mensubiyetlerin fabrikasyon imalat yapılıp yayıldığı gibi. Bir yalımız olmadığı halde yalı yalanlarının dolanıp durduğu gibi.

Teyit.org’dan Kansu Ekin Tanca gelen yoğun talep üzerine benimle ilgili bu uydurma videoyu araştırmış ve ben sanılan kişinin Texas Midwestern Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Mary King isimli öğrenci olduğunu saptamış. Video 1998 yılından kalmaymış.

KARA PROPAGANDA BİTMEZ

Teyit.org’a bu dürüst haberciliği için teşekkür ediyorum ama gerçeği öğrendikleri halde hâlâ binlerce insanın sosyal ve marjinal medyadan bilinçli kara propagandaya devam edeceğini de biliyorum. Bu bir toplumsal karakter özelliği haline geldi Türkiye’de.

İsimli cisimli üstelik de hukukçu olan kimileri dahil hâlâ şu yalı uydurmasına ya da diğer yalanlara tweet aleminde devam ediyor. Yalancılığı otomatiğe bağlamışlar. Ne yapalım. Allah hepsine akıl fikir versin demekten başka çare yok.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar