MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Trabzon'daki olaya sert tepki!

Nagehan Alçı, Trabzon'da Irak Kürdistan Bölgesi'nden gelen turistlere yapılanlara sessiz kalmadı.

Nagehan Alçı'dan Trabzon'daki olaya sert tepki!

Trabzon'da Irak Kürdistan Bölgesi'nden (IKB) Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e gelen turistlere Kürdistan atkısı taktıkları için yapılan saldırıya bir tepki de Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan geldi. 

"Bizim komşumuzun adı resmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi. Üstelik burası Türkiye olarak ilişkilerimizin mükemmel olduğu br yönetim. Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler komşumuzun adını öğrensin: KÜRDİS-TAN." diyen Nagehan Alçı, "Türkiye'de isteyen, komşumuz Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı renginde kaşkol da takar eşarp da takar. Bunları takana engel olmaya çalışmak ya da takanı dövmeye kalkmak zorbalık ve barbarlık. Bu çok açık bir suç" ifadelerini kullandı. 

Yaşananların bir provokasyon olduğunun altını çizen Nagehan Alçı, Trabzon savcıları ve Trabzon Emniyeti'nin bu nokta üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırmalı gerektiğini vurguladı. 

Alçı eleştirilerine şöyle devam etti: Hem Trabzon Valisi İsmail Usta'ya hem de Trabzon Cumhuryet Başsavcısı Hüseyin Tuncel'e buradan sesleniyorum: Bir de Türkye'yi rezl etmeye çalışan mavi gömlekli faşist linç organzatörüne devlet övünç madalyası verseymişsiniz tam olacakmış! Bu linçten sonra hem Trabzon Valiliğinin hem de Çaykara ve Trabzon Cumhuryet Başsavcılıklarının ilk açıklamaları hakikaten skandaldı. Eminim şu an kendileri de utanıyorlardır.

Nagehan Alçı Kültür ve Turizm Bakanı'nı mağdur turistlere jest yapmaya davet etti. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar