MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Müslüm filminin yapımcısına 'Ahmet Kaya' çağrısı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu'ya bugünkü köşesinden çağrıda bulundu.

Nagehan Alçı'dan Müslüm filminin yapımcısına 'Ahmet Kaya' çağrısı

2013 yılında hayatını kaybeden usta sanatçı Müslüm Gürses'in yaşamını konu alan 'Müslüm' filmi, milyonlarca kişiyi sinema salonlarına çekmeyi başardı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, sinema tarihimize çok faydalı bir film kazandırdığını söylediği yapımcı Mustafa Uslu'ya  teşekkür ederek bir de çağrıda bulundu. Alçı, " Müslüm’ü izlerken Uslu’nun bundan sonra Ahmet Kaya’nın hayatını çekmesinin tam sırası olduğunu düşündüm.İyi bir senaristin ve yönetmenin elinde Ahmet Kaya filminin de arşive girecek çok değerli bir çalışma olacağını düşünüyorum…" ifadelerini kullandı.

Ahmet Kaya da film yapılmalı

Yapımcı Mustafa Uslu sinema tarihimize çok faydalı bir film kazandırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Müslüm’ü izlerken Uslu’nun bundan sonra Ahmet Kaya’nın hayatını çekmesinin tam sırası olduğunu düşündüm.

Maalesef çok genç yaşta ve talihsiz bir şekilde kaybettik Kaya’yı. Gürses’ten farklı ama onunki de çok zor, çok çetin bir hayattı. Yasakçı zihniyet nasıl ki Müslüm’ü ve arabeski yasakladıysa, Ahmet Kaya’yı ve Kürtçe’yi de yasakladı. Bu iki ismi de biraz da bu yasaklar büyüttü, efsaneleştirdi.

İyi bir senaristin ve yönetmenin elinde Ahmet Kaya filminin de arşive girecek çok değerli bir çalışma olacağını düşünüyorum…

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar