MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Fazıl Say konseri yorumu

Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Fazıl Say konserinde ortaya çıkan tablonun Türkiye’nin içine girdiği “siyah-beyazlaşma”yı dağıtabileceğini belirtti. Alçı "Aramızdaki mesafeleri kısaltıp bizi toplum olarak yeniden barıştırabilir…" dedi.

Nagehan Alçı'dan Fazıl Say konseri yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fazıl Say'ın davetiyle "Truva Sonatı" konserine eşi Emine Erdoğan ile beraber katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konsere katılarak büyük bir adım attığına dikkat çeken Habertürk yazarı Nagehan Alçı," Tayyip Erdoğan vizyoner bir siyasetçi, büyük bir lider olduğunu bir kez daha gösterdi. Fazıl Say da yalnızca uluslararası çapta başarılı bir sanatçı değil aynı zamanda sorumlu ve ikonoklast bir isim olduğunu ortaya koydu."dedi.

Bu konser bizi barıştıracak

Başkan Erdoğan’ın Fazıl Say’ın konserine gideceği belli olduğundan beri büyük bir heyecanla bekliyordum. Konser başladığında ben de Habertürk’te yayına girdim. Ama aklım oradan gelecek haberlerdeydi.

Ve beklediğime değdi. Siyasi olarak iktidara son derece muhalif bir çizgide duran Fazıl Say’ın Erdoğan’a yönelik yapıcı sözleri, Erdoğan’ın sahnedeki mesajları, Say’ı hem Külliye’ye hem de İstanbul’da konsere davet etmesi, Emine Hanım’ın gülen gözleri… Tüm bunlar bu ülkeyi koyu bir sis gibi kaplayan kamplaşma, kutuplaşmaya öyle güçlü bir panzehir ki…

Tayyip Erdoğan oraya giderek çok önemli bir adım attı, vizyoner bir siyasetçi, büyük bir lider olduğunu bir kez daha gösterdi. Fazıl Say da yalnızca uluslararası çapta başarılı bir sanatçı değil aynı zamanda sorumlu ve ikonoklast bir isim olduğunu ortaya koydu.

Dün akşam o konserde ortaya çıkan tablo Gezi’den beri Türkiye’nin içine girdiği “siyah-beyazlaşma”yı yeniden dağıtabilir, aramızdaki mesafeleri kısaltıp bizi toplum olarak yeniden barıştırabilir…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar