MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı: Fatih Portakal Fox Tv'nin çifte standardından rahatsız

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ahmet Kural'ın Sıla'ya uyguladığı şiddeti köşesine taşırken hem Fox TV'yi hem de Yılmaz Özdil'i kadına şiddet konusunda eleştirmeden geçmedi.

Nagehan Alçı: Fatih Portakal Fox Tv'nin çifte standardından rahatsız

Nagehan Alçı, Fatih Portakal'ın Sıla’nın başarısında avukatın önemine dikkat çekmesine değinerek "Fakat bence bir yandan kendi kurumuna da iğneyi batırdı." ifadesini kullandı.

Fox TV'nin İsmail Küçükkaya'nın eşine şiddet uyguladığı iddialarına duyarsız kaldığına gönderme yapan Nagehan Alçı, Fatih Portakal'ın bu durumdan rahatsız olduğunu düşündüğünü şu cümlelerle belirtti:  "Yapı Kredi’yi Portakal da benim gibi çok takdir etti ama kendi kurumu FOX, özellikle de Doğan Şentürk malum kurum içi olayda Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinde değil kadınları ezen Ortadoğu ülkeleri çizgisinde davrandı. Oysa çağdaş bir kurum kadının beyanını esas almak durumunda. Bence Portakal da FOX’un bu çifte standartlı tavrından rahatsız olmuş…" 

Nagehan Alçı, Yılmaz Özdil'in de kadına şiddet konusuna çifte standartla yaklaştığını yazdı. 

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

O avukat Ahmet Kural’ı savunsaydı…

Sıla’nın erkek şiddetine karşı direnişinin başarıya ulaşması konusunda avukatının "kurt" bir isim olan Rezan Epözdemir olması çok etkili oldu. Oysa ben isterdim ki yine işini çok iyi seviyede bilen ama kadın hakları konusunda uzmanlaşmış bilinçli bir kadın hukukçu Sıla’nın avukatı olsun. Epözdemir çok çalışkan ve başarılı bir avukat ama kadın hakları konusunda hassasiyeti olduğunu sanmıyorum. Müşterileri arasında erkek şiddetinin ve maçoluğun şahikaları olan kişiler de var çünkü. 

Dolayısıyla Sıla’nın avukatı Epözdemir eğer Ahmet Kural’ın avukatı olsaydı şimdi ortam bambaşka olabilir hatta Sıla’nın şiddet görmesiyle ilgili habere yayın yasağı bile gelmiş olabilirdi!! Çünkü Türkiye çok yakın zamanda aynısını yaşadı. O olayda bir kadına şiddet uygulayan erkek “kurt” bir avukat tuttu ve neredeyse dayak yiyen kadın suçlu ilan edilecekti. Bu şiddet olayıyla ilgili yazı yazmak bile yasaklandı. Çünkü profesyonel avukatlar eğer erkek tarafının avukatıysa da bir anda ortamı kadın haklarının aleyhine çevirebiliyorlar. Kimi hakimlerimiz de maşallah bu “kurt” avukatlar ne yöne çekerse oraya gidiyorlar. Oysa Türk yargısının da bu konuda bir duruşu olmalı...

Nitekim Fatih Portakal da Sıla’nın başarısında avukatın önemine dikkat çekerek doğru teşhis yaptı. Fakat bence bir yandan kendi kurumuna da iğneyi batırdı. Yapı Kredi’yi Portakal da benim gibi çok takdir etti ama kendi kurumu FOX, özellikle de Doğan Şentürk malum kurum içi olayda Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinde değil kadınları ezen Ortadoğu ülkeleri çizgisinde davrandı. Oysa çağdaş bir kurum kadının beyanını esas almak durumunda. Bence Portakal da FOX’un bu çifte standartlı tavrından rahatsız olmuş…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar