MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Ertuğrul Özkök'e Ergenekon cevabı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Nagehan Alçı'nın Ergenekon hatırlatması yaptığı yazıya cevap vermiş ve Ergenekon davalarıyla FETÖ'yü benzetmesinin "ilginç" olduğunu yazmıştı.

Nagehan Alçı'dan Ertuğrul Özkök'e Ergenekon cevabı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan bugün Ertuğrul Özkök'ün sorusuna cevap geldi.

Alçı Ergenekon davalarında yapılan hataların FETÖ davalarında da yapıldığına dikkat çekerek, iki örgüt arasındaki benzerliği şöyle anlattı: "ETÖ ve FETÖ davalarında haksız yere içeri atılan kişilerin mağduriyeti bu iki terör örgütü gerçeğini örtmüyor, çünkü bu ülkenin insanları bu çetelerin varlığını bizzat yaşadılar."

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E CEVABI

ERTUĞRUL Özkök cumartesi günü, benim yazımdan alıntı yaparak şunu yazdı:

“Nagehan Alçı dünkü yazısında ‘Ergenekon örgütünü unutmayalım’ derken şöyle çok ilginç bir örnek vermiş: ‘Şimdi örneğin devam eden FETÖ davaları var. Diyelim ki o davalar sulandırıldı, iş şirazesinden çıktı ve usulen çöktü. Ya da ilerde konjonktür değişti ve Yargıtay FETÖ diye bir örgüt yoktur, dedi. O zaman biz de FETÖ yoktur, diyebilir miyiz?’

Çok ilginç bir benzetme. Acaba bu davalarda da Ergenekon’daki gibi çok büyük yanlışlıklar yapıldığını, ‘Büyük fotoğrafa bakalım’ derken, kurunun yanında yaşın da yandığını mı ima ediyor? Yoksa bu konjonktürün böyle gidemeyeceğini, değişeceğini mi tahmin ediyor? Ben sadece, ‘Ağzından yel alsın Nagehan’ diyeceğim.”

GERİYE DÖNÜŞ OLUR MU?

Özkök’e cevabım şu: Evet, FETÖ davalarında çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Çok başarılı iddianamelerin yanında hakikaten dökülen iddianameler de var. Haksız yere insanların içeri atıldığı içi bomboş davalar muhakkak ileride çökecektir. Zaten yurtdışındaki FETÖ de bu hukuksuzlukları kullanıp “Bakın biz tertemiz bir hareketiz. FETÖ diye bir örgüt yoktur”yalanına sarılıyor.

Bu davaların neticesi ne olursa olsun, Fethullah Gülen asla Türkiye toplumunu “FETÖ diye bir örgüt yoktur” yalanına inandıramaz. Bu toplumun ezici çoğunluğu Fethullahçı terör örgütü gerçeğini biliyor. Tıpkı Ergenekon terör örgütü gerçeğini bildiği gibi... ETÖ ve FETÖ davalarında haksız yere içeri atılan kişilerin mağduriyeti bu iki terör örgütü gerçeğini örtmüyor, çünkü bu ülkenin insanları bu çetelerin varlığını bizzat yaşadılar.

Demokrasi yoluyla siyasi yapı elbette değişebilir, ama bu iki terör örgütünün yeniden egemen olduğu dönemlere asla dönülemez. Çünkü milletin büyük ekseriyeti her iki çeteyi de çoktan mahkûm etti. Yargı ne derse desin... Millet kararını çoktan vermiş.

Sevgili Özkök, şu anki Türkiye’nin hâlâ çok eksikleri var, ama bunlara rağmen son 10 senede devlete çöreklenmiş iki terör örgütünü bitirmeyi başardık. Problemli süreçler maalesef oldu, ama neticede bitmez gibi görünen iki terörist çete de bertaraf edildi. Devlet içinde hem ETÖ hem FETÖ kalıntıları bireysel olarak hâlâ var ama örgütsel derin vesayet güçleri bitti. Bu da demokrasimiz ve ülkemiz adına büyük kazanımdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum