GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan erkek meslektaşlarına olay gönderme

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kiev gezisinin kısa tutmasıyla "bazılarının" hayal kırıklığına uğradığını iddia etti

Nagehan Alçı'dan erkek meslektaşlarına olay gönderme

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Habertürk'teki yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağındaki bazı isimlere göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'daki gezisinin kısa sürdüğünü bu nedenle gece başkent Kiev'de kalınamadığını belirten Nagehan Alçı, "bazılarını bu akış hayal kırıklığına uğratmış olabilir" dedi.

Kiev'e giden Türk erkeklerinin kaçamakları sık sık medyada haber olurken FEMEN bu nedenle Kiev'de Türk erkeklerini protesto eylemi dahi yapmıştı.

İşte Nagehan Alçı'nın bugünkü köşesinden bir bölüm:

UKRAYNA’DAN SIRBİSTAN’A 

BİRAZ da seyahatten bahsedeyim... İstanbul’dan bir buçuk saatlik bir uçuşla Ukrayna’nın başkenti Kiev’e vardık. Buradaki program oldukça kısaydı, Cumhurbaşkanı’nın görüşmelerinin ardından plan gece Belgrad’a geçmekti. (Bazılarını bu akış hayal kırıklığına uğratmış olabilir- N.A.)


Kiev güzel bir Avrupa şehri. 2013 yılındaki “Onur Devrimi”ni çok önemsiyorlar. Özgürleşme, prangalarından kopma olarak görüyorlar ama buna rağmen Rusya ve Ruslarla öyle büyük bir iç içe geçmişlik var ki bu hisler otomatik olarak Rusya karşıtlığına da dönmemiş.

Bakın ana meydandaki 2013’te yaşanan olayların geçtiği binanın üzerine giydirdikleri “Freedom is our religion” bayrağına... (Özgürlük bizim dinimizdir.) Bu şehri tanıtırken ilk anlattıkları unsurlardan biri...

Biz Kiev’de kısa bir tur attıktan sonra havaalanına geri döndük, ancak Cumhurbaşkanı’nın temasları hayli yoğundu ve tahmin edilenden daha uzun sürdü. O nedenle Sırbistan Cumhurbaşkanı ile planlanan akşam yemeği iptal oldu. Belgrad’a doğru havalandığımızda saat gece 11’i geçiyordu. Ertesi günün ilk saatlerinde ise Sırbistan’ın başkentine vardık. Sırbistan son dönemde Avrupa’nın yükselen yıldızı. Türkiye’yle ekonomik ilişkileri önemli bir ivmede. Zira heyetle birlikte Cumhurbaşkanı’na işadamları da eşlik ediyor ve bu ülkedeki yatırımların artması hedefleniyor.

Bu adımlar şimdiden başta Almanya olmak üzere Batı’nın dikkat ve tepkisini çekti. Dünden beri Alman gazetelerinde Erdoğan’ın bu ziyaretine yönelik tedirgin bir hava hâkim. Bugünkü temasların ardından ise yarın sabah helikopterlerle Sancak’a gidilecek.

Ancak seyahatin ritmi ne kadar yoğun olsa da zihnimizin ortasında “Washington ile olası gelişmeler nereye gidecek?” sorusu duruyor... Hedef bu krizin birkaç hafta içinde tamamen dinmesi...

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum