MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin çarpıcı iddia: İş onun üzerine kalabilir

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, elindeki kesin bilgileri okuyucuları ile paylaştı. 

Nagehan Alçı'dan Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin çarpıcı iddia: İş onun üzerine kalabilir

"Bundan sonra ne olacak?" diye soran yazar, Kaşıkçı olayının apar topar ülkesine dönen Uteybi'nin üzerine kalabileceğini iddia etti. Alçı,  "Suudi Arabistan bu cinayetten sıyrılamaz. İşi yalnızca bir kişiye atma ya da mevcut yönetime bir komplo olarak sunma yoluna gidebilirler." dedi.

Kaşıkçı cinayetinde son perde

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Emniyetin ve savcıların yaptıkları çalışmalar Pazartesi gününden beri devam ediyor. Savcılık açıklama yaptı. Belgrad Ormanı’nda ve Yalova’da arama yapılıyor.

Peki bundan sonra ne olacak? Ortada çok fazla iddia, elde edildiği iddia edilen çok fazla şey var. Bu konu her türlü senaryoyu üretmeye açık olduğu için böyle olması da normal. Ancak benim elimdeki kesin bilgiler şöyle:

Kaşıkçı’nın öldürüldüğü zaten netleşmişti. Amerikan medyası öldürüldüğü ana dair ses kaydı olduğunu ileri sürüyor. Ancak ben böyle bir kaydın ele geçtiği yönünde bir bilgi teyit etmedim.

Salı günü ülkesine giden Başkonsolos Uteybi’nin dönme ihtimali yok denecek kadar az. Onun bu cinayetteki rolü tartışılmaz ancak Suudi devleti "Ben cezalandıracağım" deme yoluna gidebilir. Hatta bu işi tamamen onun üzerine bile yıkabilir.

Emniyet ve savcılığın elde ettikleri kanıtlar Adli Tıp’ta incelenecek. Emniyet çok titiz bir çalışma yürüttü ve birçok kanıta ulaştı. Suudi Arabistan bu cinayetten sıyrılamaz. Öte yandan yukarıda da dediğim gibi işi yalnızca bir kişiye atma ya da mevcut yönetime bir komplo olarak sunma yoluna gidebilirler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar