MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan bomba iddia: Bu doğru mu Metin Feyzioğlu?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 'duyunca hayret ettim' dediği bir iddiayı köşesine taşıdı.

Nagehan Alçı'dan  bomba iddia: Bu doğru mu Metin Feyzioğlu?

Nagehan Alçı, 29 Ekim özel yayınında tartışma yaşadığı Ersan Şen'in  kendisine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun FETÖ’cülerin avukatlığını aldığını söylediğini belirtti. "Duyunca hayret ettim" diyen Alçı "FETÖ ile mücadele şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan Atatürkçü Metin Feyzioğlu da alıyor mu bu davaları? Bu iddia karşısında Metin Feyzioğlu’na da köşem elbette açıktır." ifadelerini kullandı.

Siyasi şov ve tutarlılık

Sevgili Didem Arslan’ın programında pazartesi akşamı 29 Ekim özel yayınının sonuna doğru Ersan Şen ile sert bir tartışma yaşadık. Şen’in hukukçu kimliğine saygı duymaya çalışıyorum ama Hollandalı Geert Wilders benzeri görüşlerini Atatürkçülük şemsiyesi altına öyle bir sokuyor ki, insan dayanamıyor.

​Sadece Kürt bir anne-babadan doğduğu için aşağılanan ve tehdit edilen Bekir Bozdağ’a yapılan ırkçılığı canlı yayında küçümsemeye kalkınca benim sigortalarım attı ve bu kadar Atatürkçülük lafı edip FETÖ karşıtlığı yapan kendisinin KPSS sorularını çalan FETÖ’cülerin avukatı olduğunu söyledim. Aynı şekilde FETÖ’den 7 yıl 8 ay hapis cezası alan Nuh Elmacıoğlu’nun da avukatlığını yaptığını hatırlatmak zorunda kaldım. Şen, 2015 yılında bütün Fetullahçı gazetelerde övülmüştü çünkü "KPSS sorularını çalmak örgütsel bir suç değildir" diye demeç vermişti bu gazetelere.

Normalde bir avukata aldığı davaları hatırlatmam. Böyle kişisel bir şeyi dile getirmek tarzım değildir. Elbette her sanığın savunma hakkı kutsaldır. Birçok profesyonel avukat var, son derece tutarlı bir şekilde "Biz herkesin savunmasını yaparız ve herkesin vekaletini alırız" diyorlar. Ama bu avukatlar ekranlara çıkıp siyasi şov yapmıyorlar. Böyle hukukçulara saygım sonsuz.

Fakat bir de ideolojik-siyasi kimliği olan ve belli davaları milyonlarca dolar da verilse almayan avukatlar var. O isimlere de tutarlı oldukları müddetçe saygı duyarım. Ersan Şen bunlardan biri olma iddiasında. Mesela Celal Ülgen de böyle.

​Her ikisi de 50 milyon dolar da verilse bir Abdullah Öcalan ya da Fetullah Gülen’in avukatlığını almazlar diye düşünüyorum. Nitekim Celal Ülgen bazı FETÖ’cü zenginlerin kendisine büyük paralar önerdiğini ve hepsini de reddettiğini açıkladı.

Ersan Şen ise ekranlarda FETÖ karşıtlığı bayraktarlığı yapıp sonra da FETÖ’cülerin avukatlığını alıyor. Bir yandan da Atatürkçülük ve milliyetçiliği kimseye bırakmıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denmez mi bu duruma?

***

Bu doğru mu Metin Feyzioğlu?

Program çıkışında Şen, kendini savunma gayretiyle konuşurken bu konuda niye sadece kendisini suçladığımı, herkesin, başta da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun FETÖ’cülerin avukatlığını aldığını söyledi. Duyunca hayret ettim. FETÖ ile mücadele şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan Atatürkçü Metin Feyzioğlu da alıyor mu bu davaları? Bu iddia karşısında Metin Feyzioğlu’na da köşem elbette açıktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar