POLEMİK

Nagehan Alçı'dan Berat Albayrak itirafı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Berat Albayrak ve Gülen ile ilgili tanık olduğu görüşmenin ayrıntılarını köşesinde aktardı.

Nagehan Alçı'dan Berat Albayrak itirafı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Berat Albayrak ve Gülen ile ilgili tanık olduğu görüşmenin ayrıntılarını köşesinde aktardı.

Nagehan Alçı, bugünkü yazısının bir bölümünü Berat Albayrak'ın açıklamalarına ayırdı.

İşte o yazıdan bir bölüm:

Hiç unutmuyorum, 2011’in Eylül ayında Serhat Bey’in odasında o zaman bir holdingin CEO’su olan Berat Albayrak, bana ve Rasim’e Gülenistlerin askeri vesayetten sonra yeni tehdit olabilme ihtimalini somut örneklerle uzun uzun anlatmıştı. Yani o okulda tahsil görmeleri bilakis Gülenizmin amaçlarını daha isabetli analiz etmelerini sağlıyordu. İtiraf edeyim o dönem ben bu analizleri abartılı bulmuş ve duyduklarıma şaşırmıştım. Ama Serhat ve Berat Albayrak’ın tespitlerinin haklı olduğu zaman içinde herkes tarafından anlaşıldı. Kısacası Berat Albayrak CHP’nin iddiasının aksine, FETÖ konusundaki en duyarlı ve en çetin mücadele vermiş insanlardan biridir.

2011’DE NEDEN SAVAŞ AÇILMADI?

Şimdi bunları söyleyince Erdoğan muhalifleri “E o zaman niye 2011’de Gülen’e savaş açılmadı?” gibi sorular soracak. Kimse kusura bakmasın, 27 Mayıs’ta başbakan idam etmiş askeri vesayet rejimi dimdik ayakta dururken elbette Erdoğan, “Askeri vesayeti bırakalım, Gülenistlere bakalım” diyemezdi. Ayrıca 2011-12’de Gülen’e savaş açılsaydı AK Parti tavanında ve tabanında hiç kimse ikna olmazdı.

Elbette önce 27 Mayıs kalıntısı rejim bitirildi sonra Gülenistlerle soğuk savaş başladı ve 17 Aralık 2013 saldırısıyla beraber fiili savaşa geçildi. 4 sene önce bugünlerde başlayan FETÖ ile savaş sırasında çoğu AK Partili de maalesef korktu ve geri çekildi. Birçok Gülen-karşıtı bilinen solcu hatta Kemalist kimi isim ise o süreçte FETÖ’yü desteklediler. Çünkü bu örgütün Erdoğan’ı darbeyle devirip ailesiyle beraber hapse tıkılmasını onlar da istiyorlardı. Maalesef gerçek manzara budur."

Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar