MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı yazdı: Suudi Arabistan buna inanmamızı mı bekliyor?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Kaşıkçı'nın sorumlularından hesap sormak için uluslararası bir soruşturma yapmanın şart olduğunu belirtti.

Nagehan Alçı yazdı: Suudi Arabistan buna inanmamızı mı bekliyor?

Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayeti soruşturmasını yürüten savcı, cinayete katılan ve talimatı veren kişiler hakkında idam cezası istediğini duyurdu. Soruşturmada, Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili suçlanan 11 kişiden 5'i için idam cezası istendi. 

 Kaşıkçı cinayetini yürüten savcının kararını yorumlayan Nagehan Alçı, bütün okların Veliaht Prens Selman’ı gösterirdiğini bu idam kararının onu temize çıkarmak için verildiğini belirtti. Alçı, "Birkaç günah keçisi seçtiler, onlar üzerinden "Bu cinayet devlet emri değildir" demeye çalışıyorlar.İnsan hayatının tozdan değerli olmadığı Suudi Arabistan’da 3-5 kişiyi kurban edip, bu işin üzerini örtmeye çalışıyorlar." dedi.

Suudi Arabistan buna inanmamızı mı bekliyor?

Cemal Kaşıkçı’ya ilaç verildiğini Suudi Arabistan doğruladı. Çarşamba ve pazartesi bu detayı yazmıştım. Kaşıkçı’nın ölümü ilaçla oluyor ve sonrasında cesedi parçalanıyor.

Boğuşma kısmının Riyad tarafından sanki "Planlı bir cinayet değil, anlaşmazlık sonucu karşılıklı bir arbede yaşandı, tek taraflı saldırı değil" tezini güçlendirmek için abartıldığını düşünüyorum. Kaşıkçı’ya tek taraflı bir saldırı var, karşılıklı bir arbede yok. Sorguya çeken ekip, ünlü gazetecinin üzerine çullanıyor. Onu geri götürmeye iknaya çalıştıkları doğru değil, öldürmek için gelmişler.

Bütün oklar Veliaht Prens Selman’ı gösterirken Suudi Arabistan’ın verdiği 5 idam kararı da onu temize çekmek girişiminden başka bir şey değil. Birkaç günah keçisi seçtiler, onlar üzerinden "Bu cinayet devlet emri değildir" demeye çalışıyorlar.

Kısacası bu cinayetin sorumlularından hesap sormak için Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da işaret ettiği gibi uluslararası bir soruşturma yapmak şart. İnsan hayatının tozdan değerli olmadığı Suudi Arabistan’da 3-5 kişiyi kurban edip, bu işin üzerini örtmeye çalışıyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar