MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı yazdı: Mesut Özil'in Almanya için özel anlamı ne?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Mesut Özil’in geçen hafta Alman Milli Takımı'ndan istifa etmesinin büyük bir politik ve sosyal mesele halini aldığını söyledi.

Nagehan Alçı yazdı: Mesut Özil'in Almanya için özel anlamı ne?

 Nagehan Alçı, Mesut Özil'in Almanya’nın kendini temize çekmek için kullandığı çok iyi bir figür olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği anda durumun bambaşka bir hal aldığını söyledi. 

Alman medyasının Mesut Özil ile yatıp kalktığını belirten Alçı, "Ben son zamanlarda bu kadar hedef gösterilen ve düşmanlaştırılan bir figür hatırlamıyorum. Sanki Erdoğan’a ve özellikle 24 Haziran seçim sonuçlarına olan öflkelerini Özil’den çıkarmaya çalııyorlar." ifadelerini kullandı.

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISI

Mesut Özil'in Almanya için özel anlamı ne?

Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil’in geçen hafta Alman Milli Takımı'ndan istifa etmesi futbolu çoktan aştı, büyük bir politik ve sosyal mesele halini aldı. Almanya’da günlerdir neredeyse başka konu yok. Bütün gazeteler manşetlerinden Özil’e vuruyor, entegrasyon başlıkları açılıyor, Alman kamuoyu kendi ülkelerinin entegrasyon politikalarını masaya yatırıyor.

Esasen Özil’in bu cesur çıkışı tam da ondan geldiği için büyük bir şok yarattı. Adeta yüze apansız atılan bir yumruk hissi verdi zira Mesut Özil Almanya’nın kendini temize çekmek için kullandığı çok iyi bir figürdü. Türk ama Alman toplumunun çok önemli bir parçası. Türklüğünden vazgeçmemiş gibi görünse de Almanya toplumuna ve kurallarına bağlı, Alman kültürünü bilen ve ülkenin dünya çapında bir yüzü…

Medyanın tuhaf hali

Ama… Mayıs ayında Özil, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirince bir anda bu resim paramparça oldu. Alman medyasını takip edenler son yıllarda giderek rasyonaliteden uzaklaşan bir Erdoğan düşmanlığının bu medyayı nasıl ele geçiridiğini iyi bilirler. Eleştiri elbette yapılabilir, Erdoğan’ı sevmemek, yaptıklarını yanlış bulmak tabii ki her yayın organı için son derece doğal. Ancak Almanya’nın en önde gelen yayın organları Frankfurter Allgemeine, Die Welt, Süddeutsche Zeitung gibi gazeteler için durum bunu çoktan aştı.

Erdoğan bu yayın organları için savaşılması gereken bir düşman. O anlamda ne sandığa saygı duyuyorlar, ne Türkiye’ye kulak veriyorlar. Çok ilginç bir katarsis yaşanıyor Alman medyasında. İşte bu medya günlerdir Mesut Özil ile yatıp kalkıyor. Ben son zamanlarda bu kadar hedef gösterilen ve düşmanlaştırılan bir figür hatırlamıyorum. Sanki Erdoğan’a ve özellikle 24 Haziran seçim sonuçlarına olan öflkelerini Özil’den çıkarmaya çalııyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar