MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı yazdı! Cemal Kaşıkçı'ya gerçekte ne oldu? Parçalayıp...

Suudi Arabistan büyükelçiliğine girdikten sonra bir daha çıkmayan Cemal Kaşıkçı'yla ilgili 'teyit edilmiş' bilgiyi Nagehan Alçı yazdı.

Nagehan Alçı yazdı! Cemal Kaşıkçı'ya gerçekte ne oldu? Parçalayıp...

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili esrar perdesi aralanıyor. Washington Post gazetesi yazarı olan Cemal Kaşıkçı muhalif kimliği ile biliniyordu. Uluslararası basın işin peşini bırakmazken Habertürk yazarı Nagehan Alçı, karanlık olaya dair 'teyit ettirdiği' bilgileri paylaştı.

Büyükelçilikte neler olduğuna dair Nagehan Alçı'nın yazısındaki çarpıcı bilgi notları şöyle:

-"Tarihteki en ilginç, en barbar, en karanlık cinayetlerden biri hiç kuşkusuz Cemal Kaşıkçı cinayeti. Kaşıkçı kendi vatandaşı olduğu Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldü. Kaşıkçı'nın ABD'de oturum izninin olması, Washington Post yazarı kimliği, Veliaht Prens'e yönelik muhalif tutumu, bu iş için Türkiye'nin seçilmesi… Tarihte bir konsoloslukta cinayet işlenmesi, hem de bu kadar dikkat çekici bir ismin yok edilmesi ve üzerinin örtülmeye çalışılması… Böyle bir örnek yok!

Kaşıkçı'ya ne oldu? Teyit edilmiş bilgi
-Farklı kaynaklardan teyit ederek edindiğim bilgilerle tabloyu size özetleyeyim: Kaşıkçı konsoloslukta öldürüldü. Ancak bedeninin nerede olduğu henüz bilinmiyor. Konsoloslukta olmadığı değerlendiriliyor.

15 kişilik cinayet timi
Ekim'in 1'inde, yani Kaşıkçı'nın konsolosluktaki randevusundan bir gün önce Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen 15 kişinin içinde Veliaht Prens'in yakın çevresinden isimler var. Cinayeti bu 15 kişilik timin işlediği üzerinde duruluyor. Aynı ekip, Kaşıkçı'nın kaybolduğu, yani öldüğü gün Suudi Arabistan'a döndü.

Cesedi parçalayıp bavulla götürdüler mi?
Bu ekip Kaşıkçı'nın bedenini de yanlarında Suudi Arabistan'a götürmüş olabilir. Diplomatik olunca alanda aranmıyorlar, dolayısıyla bavulların içinde ünlü gazeteci cansız bir halde Türkiye dışına çıkarılmış olabilir.

Prens Selman korkudan yatta kalıyor
-Peki böyle vahşi bir cinayeti, dünyanın gözünün önünde, barbar ve karanlık bir devlet olduğunu kanıtlamak istercesine neden işledi Suudi Arabistan? Bunun cevabı için Veliaht Prens Selman'ın ülkesindeki pozisyonuna ve orada yaşanan gelişmelere bakmamız gerek…

Veliaht Prens, muhalifleri tarafından saldırıya uğramak ya da öldürülmekten öyle çok korkuyor ki, her an kaçmaya hazır bir şekilde, benzini ağzına kadar dolu dev bir yatta yaşıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar