MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'e neden 'bravo' çekti?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Sözcü gazetesi yayarları Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar'ın Halk TV'deki hangi çıkışları için "bravo" dedi?..

Nagehan Alçı, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'e neden 'bravo' çekti?

İktidar yanlısı gazeteciler ile muhalifi gazetecilerin birbirlerini açık açık takdir ve tebrik etmeleri son dönemde medya dünyasında ender rastlanan birşey...

İşte o ender olaylardan birisi bugün gerçekleşti ve Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Sözcü gazetesinin iki keskin kalemi Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'i tebrik etti...

Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar, CHP'li bazı isimlerin dillendirdiği "Erdoğan Lahey'de yargılanacak" tezine karşı çıktıkları için Nagehan Alçı, her ikisine de yazısının başlığından "bravo" dedi...

İşte Nagehan Alçı'nın yazısının o bölümü: 

BRAVO YILMAZ ÖZDİL, BRAVO UĞUR DÜNDAR

Cuma günkü yazımda son yaşananlara tepki olarak, “Uluslararası yargı bir gün Türkiye’ye gelecek ve Tayyip Erdoğan’ı alıp kulağından tuttuğu gibi Lahey’de hapse atacak” diye Maçka Parkı’nda konuşan kimi kendini bilmez CHP’lilerin yaptığı korkunç yanlışa dikkat çekmiştim. Enis Beberoğlu’nun avukatı Murat Ergün de benimle konuşmasında bu söyleme sert tepki vermişti.

Türkiye’nin yabancı güçler tarafından işgal edilmesini istemek asla CHP tabanının talebi olamaz. Nitekim bu yazının yayınlandığı günün akşamı Halk TV’de Uğur Dündar’ın Arena’sına rastladım. Dündar, Yılmaz Özdil’le konuşuyordu ve tam da bu konuyu dile getiriyorlardı.

İkisi de kimi CHP’liler tarafından zikredilen bu delice sözlere çok sert tepki gösterdi. Türkiye’nin işgalinin istenmesinin hiçbir şartta kabul edilemez olduğunu söylediler ve partinin bu çizgiden kendisini ayrıştırması gerektiğinin önemini vurguladılar. CHP’li izleyiciler de hıncahınç alkışladı bu sağlam duruşu.

Hangi siyasi görüşte olursak olalım ortak akıl noktasında buluşmamız şart. Hem Uğur Dündar’ı, hem de Yılmaz Özdil’i tebrik ediyorum. Batı’nın kolonisi olmayı açıkça isteyen bazı marjinal CHP’lilerin ismini bile anmıyorum, ama özellikle Özgür Özel ve Engin Altay gibi ana akımda olması gerekenlerin Özdil ve Dündar’ı örnek alması lazım.

Maalesef her ikisi de uluslararası ceza yargısının Türk devletini yargılaması, yani yabancı güçlerin Türkiye’yi işgali anlamına gelecek saçma lafları sırf Erdoğan takıntısı yüzünden zikrediyor.

Özeleştiri yapıp meşru muhalefet çizgisine dönseler hem CHP hem de Türkiye için çok hayırlı olacak. Yoksa bu gidişle karşılıklı fanatizmle Türkiye uçuruma doğru sürükleniyor...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum