MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı sordu:Bu sitenin arkasında kim var?

Gül ve Davutoğlu’nun birlikte hareket etme olasılıklarının çok az olduğunu düşündüğünü belirten Nagehan Alçı, birilerinin ortalığı bulandırmak için çabaladığını söyledi.

Nagehan Alçı sordu:Bu sitenin arkasında kim var?

Bu sitenin arkasında kim var?

Bir süredir Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ün başını çekeceği yeni bir parti ya da yeni partiler kurulacağı iddiası dilden dile dolaşıyor ancak iki gün önce ortaya çıkan internet sitesi bu iddiayla bağlantılı mı?

Teknolojik işlerden pek anlamayan ben bile ‘Yenibirparti.org’a girince sitenin epey profesyonelce yapıldığını fark ettim. Sadece altyapı değil, fikren de uzun süre düşünülmüş, geliştirilmiş, akademik bir üslup kullanan, muhafazakarları da, merkez sağı da kapsayacak, özgürlükçü bir dile sahip, kapsamlı bir içerik var ortada. Bir de “arkası yarın” tadında bir gizem. Gizli, puslu, karanlık…

Kim bu siteyi hazırlayanlar? Okların işaret ettiği gibi Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül mü var arkalarında? Dün Fatih Altaylı hatırlatmış, önce bu sitenin Twitter hesabından Gül, Davutoğlu ve Ali Babacan takip ediliyor, sonra siliniyor. Birileri iz bırakmak ya da hedef göstermek istiyor sanki…

Soruşturdum. Davutoğlu cephesi çok net bir dille “Ne ilgim ne bilgim var” diyor ve bu işi de kendisine yönelik bir operasyon olarak görüyor. Gül cephesi de etrafına, kesinlikle ilgilerinin olmadığını ifade ediyor. O zaman bu site neyin nesi? Birileri Türkiye siyasetini manipule etmek mi istiyor?

Duyumlarım, Davutoğlu cephesinin yeni bir parti fikrine açık kapı bıraktığı ama bunu zamana yayma eğiliminde olduğu yönünde. Gül ve Davutoğlu’nun birlikte hareket etme olasılıklarını çok düşük görüyorum. Zaten bu iki isim dünyaya farklı bakan isimler. Örneğin dış politikaya bakışları taban tabana zıt. Hangi ortakta buluşacaklar? Gül cephesinin harekete geçme olasılığı çok daha zayıf. Her konuda aşırı temkinli ve yavaş hareket eden bir siyasetçinin seçimlere 1 ay kala böyle bir çıkış yapması imkansıza yakın görünüyor.

Birileri ortalığı bulandırmak, seçimlere az bir zaman kala siyaset mühendisliği yapmak istiyor. Ama bunlar beyhude çabalar. Türkiye’de siyaset kurumu bu oyunlara gelmeyecek kadar güçlendi.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar