MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan o cami için yeni isim önerisi!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Üsküdar Güzeltepe’de dün açılışı yapılan Gazneli Mahmud Camii için yeni bir isim önerisinde bulundu.

Nagehan Alçı'dan o cami için yeni isim önerisi!

23 Ocak'ta temeli Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından atılan ve  sonrasında açılışı ertelenen cami için Habertürk yazarı Nagehan Alçı yeni bir isim önerisinde bulundu. 

Başkan Türkmen'in sözünü tuttuğunu ve camiyi şubat ayı içerisinde açtığını belirten Alçı, "Çengelköy 15 Temmuz’da en çok şehit veren ilçe. Sahile 15 Temmuz anıtı yapıldı. Bu camiye de 15 Temmuz Camisi dense çok anlamlı olmaz mı?" dedi.

O cami açıldı

23 Ocak’ta Üsküdar Güzeltepe’de, 2017’de temelini bizzat Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in attığı Hattat Hasan Çelebi Camii’nin hâlâ açılmadığını yazmış ve geciken açılışı eleştirmiştim. Yazım üzerine Hilmi Bey arayarak kendilerinden kaynaklanmayan bir sıkıntı yaşadıklarını ama şubat ayında bir cuma günü camiyi açacaklarını söyledi.


Sözünde de durdu. Cami dün (cuma) açıldı. Küçük, estetik, özenli bir cami. Ancak duyduğuma göre en büyük bağışçı ile Hilmi Türkmen arasında isim üzerinden bir anlaşmazlık yaşanmış. Bağışçı, ismin Gazneli Mahmud olmasını istemiş.

Nihayetinde Gazzeli Mahmud olarak açıldı ancak Hilmi Bey açılışa gelmedi. Benim başka bir önerim var: Çengelköy 15 Temmuz’da en çok şehit veren ilçe. Sahile 15 Temmuz anıtı yapıldı. Bu camiye de 15 Temmuz Camisi dense çok anlamlı olmaz mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar