MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı: Onca kötülüğe inat iyilik paylaşmaya var mısınız?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, yedi gencin iyiliği artırmak için geliştirdikleri programı köşesinde değerlendirdi.

Nagehan Alçı: Onca kötülüğe inat iyilik paylaşmaya var mısınız?

Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı sosyal medyanın kötülük kuyusu haline geldiğini ve herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu, sanki iyi işler peşinde olan kimsenin olmadığını yazdı. 

Kendisine bütün insanlar kötü mü diye sorduğunu söyleyen Nagehan Alçı, yedi gencin iyilik paylaşma amacı taşıyan  “Begoodto.me” adlı programını görünce başkalarının da aynı soruyu sorduğunu anladığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Alçı, "Başkasının yaptığı iyiliği başkasına başka iyilik yaparak ödeme fikri...Onca kötülük, iftira ve hakaretin olduğu sosyal medya ortamında bir vaha bulmak isterseniz diye yazmak istedim..." ifadelerini kullandı.

ONCA KÖTÜLÜĞE İNAT İYİLİK PAYLAŞMAYA VAR MISINIZ?

SOSYAL medya bir kötülük kuyusu adeta. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor, hakaret ediyor, hedef gösteriyor.

Gerçekleri arayan, iyi bir şeyler peşinde koşan yok sanki. Hakikaten bütün insanlar bu kadar kötü mü?

Bu soruyu kendime sık sık soruyorum. “Begoodto.me” adlı aplikasyonu görünce başkalarının da aynı soruyu sorduğunu anladım, çok mutlu oldum.

7 genç, Selen Ataç, Esin İmer Haşlaman, Erkin Deveci, Emre Aktürk, İbrahim Ş. Örencik, Ece Bitiren ve İsmail Güncan, “Biz bu hayatta ne yapmak istiyoruz?” sorusuna “iyilik” cevabını vermişler.

İnsanın doğasında iyilik olduğuna inanıyorlar ve iyiliği artırmak için bu programı geliştirmişler.

Mantık basit, aplikasyonu indiriyorsunuz ve yaptığınız ya da şahit olduğunuz iyilik hikâyelerini yazıp paylaşıyorsunuz. Bu da dalga dalga yayılıyor, iyilik yapma şevkini artırıyor.

Rahmetli babam bizi hep, “İnsanın içindeki iyiye inanın” diyerek büyüttü. İnsanın iyi olduğuna, iyilikle yaklaşıldığında bunun muhakkak geri döndüğüne inanırdı. Hayat ve bazı insanlar onu yer yer çok üzdü, ama bu inancından hiç vazgeçmedi...

Yıllar sonra bu programı görmek bana onu hatırlattı.

Aynı şeyi Kevin Spacey ve Helen Hunt’ın başrollerinde oynadığı “Pay it Forward” (İyilik Yap, İyilik Bul) adlı olağanüstü filmi izlediğimde de hissetmiştim.

Başkasının yaptığı iyiliği başkasına başka iyilik yaparak ödeme fikri...

Onca kötülük, iftira ve hakaretin olduğu sosyal medya ortamında bir vaha bulmak isterseniz diye yazmak istedim...

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum