POLEMİK

Nagehan Alçı; kız çocuğu annesi olarak o ifadeleri midem kaldırmadı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kız öğrencilere beden dersi yapan kızları görünce tahrik olduğunu belirten felsefe öğretmeni Ercan Harmancı'yı topa tuttu.

Nagehan Alçı; kız çocuğu annesi olarak o ifadeleri midem kaldırmadı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, son günlerin en çok tartışılann isimlerinden biri olan felsefe öğretmeni Ercan Harmancı'ya ateş püskürdü.

Nagehan Alçı, kız çocuğu sahibi olduktan sonra insanan daha da hassaslaştığını belirterek "Bu zihniyet ve benzerlerinin sahiplerine soruyorum: Siz nefsinizi ve gözlerinizi terbiye edemiyorsunuz diye gençlerin elinden beden dersini mi alacaksınız?" diye sordu.

İşte Nagehan Alçı'nın o yazısından bir bölüm:

DİNDAR AİLELER BU KAFADAN ÇOK RAHATSIZ

ÇOCUK sahibi, hele bir de kız çocuğu sahibi olunca çok daha hassaslaşıyor insan. Bazı haberleri okuyamaz hale geliyor, bazı şeyleri duymayı reddediyor. O nedenle, “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor” diye başlayıp çocuk yaştaki başörtülü kızların vücut hatlarını görmenin kendisini nasıl azdırdığını anlatan Konya’daki sapık öğretmenle ilgili sıcağı sıcağına bir şey yazamadım. Elim gitmedi, midem kaldırmadı.

Neyse ki bu kişi, bakanlık tarafından çok doğru bir şekilde açığa alındı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Müsteşar Yusuf Tekin’i tebrik ediyorum!

Bu zihniyet ve benzerlerinin sahiplerine soruyorum: Siz nefsinizi ve gözlerinizi terbiye edemiyorsunuz diye gençlerin elinden beden dersini mi alacaksınız? Soyunma odası deyince aklınıza gelen tek şey bel altı düşünceler mi? Okullarda soyunma odaları olmasın ne demek? Diyelim bir kız ya da erkek öğrencinin üstü başı çamur oldu. Üstünü değiştirmeyecek mi? Burada sorunun soyunma odalarından ziyade sizin kafanızın içinde olduğunu hakikaten fark etmiyor musunuz?

Çok şükür ki böyle radikal kafaların Türkiye toplumunda hiçbir zaman ciddi bir tabanı olmadı. Bu olaydan sonra çocuğu imam hatip okullarına giden birçok aileyle konuştum. Hepsi bu kafadan son derece rahatsız.

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar