GÜNDEM

Nagehan Alçı hakkında savcılığa şikayet!

CHP'li Mahmut Tanal, Nagehan Alçı'yı dün kaleme aldığı yazısıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'aşağılama', 'nefret ve ayrımcılık', 'hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti.

Nagehan Alçı hakkında savcılığa şikayet!

Nagehan Alçı, Habertürk Gazetesi'nde 'Türkiye'yi ve CHP'yi kilitleyen yüzde 7' başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Bu yazıya tepki gösterenlerden biri olan CHP'li Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Tanal'ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

'Nagehan Alçı, 'Türkiye’yi ve CHP’yi kilitleyen yüzde 7' başlıklı köşe yazısında 'Karşılıklı fanatikleşme her iki kanatta da mevcut ama burada bir farklılığı da vurgulamak istiyorum. AK Parti tabanında Recep Tayyip Erdoğan’ın lider olarak çok büyük gücü var ve savaş baltalarını çıkarmaya kalkanları tek hamlede söndürecek kudrete sahip' ifadelerini kullanmıştır. Nagehan Alçı, bu söylemleriyle her iki kanatta diyerek toplumu ayrıştırmış, savaş baltalarını çıkarmaya kalkanları tek hamlede söndürecek kudrete sahip söylemleriyle de toplumu din ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Alçı, kaleme aldığı yazısıyla Türk Ceza Kanunu’nun Nefret ve Ayrımcılık başlıklı 122. Maddesini ve Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama başlıklı 216. Maddesini ihlal etmiştir.  Nagehan Alçı’nın provokasyona davetiye çıkaran yazısına ilişkin derhal soruşturma açılması elzemdir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar