GÜNDEM

Nagehan Alçı Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmemesini eleştirdi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Enis Berberoğlu'na tahliye kararı vermeyen istinaf mahkemesini eleştirdi.

Nagehan Alçı Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmemesini eleştirdi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, MİT Tırları davasından yargılanan Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

İstinaf mahkemesinin verdiği kararı köşesine taşıyan Nagehan Alçı "Bir yandan gerekçelendirmeyi yanlış bulduğunuzu beyan ediyorsunuz ama diğer yandan o gerekçelerle tutuklu yargılanan bir insanın tutuklu kalması gerektiğini söylüyorsunuz. Sanırım İstinaf Mahkemesi topu yerel mahkemeye attı"dedi.

İşte Nagehan Alçı'nın bugünkü köşe yazısından bir bölüm:

Enis Berberoğlu neden tahliye edilmiyor?


ENİS Berberoğlu'nun tutuklanmasına başından beri itiraz ettim. Bu kararı son derece adaletsiz buldum. Anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş bir milletvekilinin cezaevinde olmasının Türkiye'ye büyük zarar vereceğini defalarca yazdım ve televizyonlarda dile getirdim.

Geçtiğimiz hafta adalet adına güzel bir gelişme oldu. Berberoğlu hakkında 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi bozdu. Bu, çok önemli bir gelişmeydi ancak bence hak ettiği ilgiyi görmedi. Halbuki İstinaf Mahkemesi, yüzeysel değil, derinlemesine bozdu verilen kararı.

Açıkça Aydınlık'taki habere, Anayasa Mahkemesi'ne, AİHM'ye atıfta bulunarak 14. Ağır Ceza'nın kararını ve gerekçelendirmesini yanlış bulduğunu beyan etti. Siyasi partinin seçimleri kazanmasını engellemeye yönelik eylemin hangi gerekçelerle casusluk suçunun unsuru olduğunun gösterilmediğini söyledi.

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar