MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı duyunca şaştı kaldı! O sunucu Saadet’in yayın organına transfer edilmiş

Nagehan Alçı, Saadet Partisi ve Milli Görüş hesapları üzerinden paylaşılan Erdoğan-Fazıl Say fotoğrafına tepki gösterdi. Alçı, "Fotoğrafı ucuz siyaset malzemesi yapıyor. Gerçekten utanç verici…" dedi.

Nagehan Alçı duyunca şaştı kaldı! O sunucu Saadet’in yayın organına transfer edilmiş

Fazıl Say-Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafının üzerine iliştirilen “AKP lideri Tayyip Erdoğan İslam’a hakaret eden Fazıl Say’a ödül vererek ayakta alkışladı.” cümlesi ile Saadet Partisi ve Milli Görüş hesapları üzerinden paylaşıldığını söyleyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı Saadet Partisine sert tepki gösterdi.

Bunun utanç verici olduğunu söyleyen Açı, "Dünyaca ünlü bir müzisyen olan Fazıl Say ile Başkan Erdoğan’ın buluşmasına bu kışkırtıcı dille muhalefet niye? Fazıl Say’ı son derece provakatif bir kara propaganda yöntemiyle hedef göstermekle neyi amaçlıyorlar?" diye sordu.

Saadetli iki isme çağrıda bulunan Alçı, flaş bir iddiayı da köşesine taşıdı. Alçı'nın partiye oy vermiş bir arkadaşının kendisine söylediği iddiaya göre, "Yaptığı programda sorduğu sorularla Dursun Çiçek’i tahrik eden ve “Erdoğan iktidardan bir düşürülsün gerisini bize bırakın diyen başsavcılar ve hakimler var” dedirten Kemalist sunucu Halk TV’den Saadet’in yayın organına transfer edilmiş. Alçı "Bilmiyordum, duyunca çok şaşırdım." dedi.

Bu provokasyon Saadet’in resmi tavrı mı?

“AKP lideri Tayyip Erdoğan İslam’a hakaret eden Fazıl Say’a ödül vererek ayakta alkışladı.”

Gördüğünüz fotoğrafın üzerine iliştirilmiş bu cümle, Saadet Partisi ve Milli Görüş hesapları üzerinden whatsapp ve SMS gruplarında dolaşıyor ve paylaşılıyor. Bana da son seçimde Karamollaoğlu ve Saadet Partisi’ne oy atmış bir arkadaşım gönderdi. Partisine tepkiliydi. Saadetliler yayıyorlarmış.

AK Parti’ye göre çok daha özgürlükçü ve çoğulcu olma iddiasındaki Saadet Partisi toplumu kucaklamak yönünde çok güzel bir buluşma olan bu fotoğrafı ucuz siyaset malzemesi yapıyor. Gerçekten utanç verici…

HANİ DEĞİŞMİŞTİ? HER KİMLİĞİ KAVRAYACAKTI?

Hani eski radikal çizgisinde olmayacak ve özgürlükçü-demokrat bir siyaset yapacaktı? Hani hangi kimlikte olursa olsun tüm toplumsal kesimleri kavrama amacındaydı Saadet? Dünyaca ünlü bir müzisyen olan Fazıl Say ile Başkan Erdoğan’ın buluşmasına bu kışkırtıcı dille muhalefet niye? Fazıl Say’ı son derece provakatif bir kara propaganda yöntemiyle hedef göstermekle neyi amaçlıyorlar?

PARTİDEN BİR AÇIKLAMA GELECEK Mİ?

Bu kare ile ilgili Saadet Partisi’nden bir açıklama gelmesini dilerim. İnşallah bu kara propaganda afişini partinin kimi trolleri, genel merkezden bağımsız hazırlamıştır. Zira böyle provokatif bir dilin çok kötü neticeleri olabilir. Partinin teşkilatları da bu çirkin kara propagandanın yapılmaması yönünde Sayın Karamollaoğlu tarafından uyarılmalı.

SAADETLİ 2 İSME ÇAĞRI

24 Haziran öncesinde birlikte birçok televizyon programına katıldığımız Saadet Partisi milletvekili Emre Bağçe’ye ve bundan 5-6 yıl önce tanışıp sohbet ettiğimiz Cihangir İslam’a da buradan sesleniyorum: Eğer gerçek demokratsanız lütfen tavrınızı koyun.

Saadet Partisi’nin resmi televizyon kanalı, seküler ve özgürlükçü kimlikte birçok değerli yazara program yaptırıyor. Bunu çok olumlu bir hadise olarak görüyorum.

O SUNUCUYU TRANSFER ETMİŞLER

Hatta bu partiye oy vermiş arkadaşımın söylediğine göre, sadece özgürlükçü aydınlar değil, yaptığı programda sorduğu sorularla Dursun Çiçek’i tahrik eden ve “Erdoğan iktidardan bir düşürülsün gerisini bize bırakın diyen başsavcılar ve hakimler var” dedirten Kemalist sunucu da Halk TV’den Saadet’in yayın organına transfer edilmiş. Bilmiyordum, duyunca çok şaşırdım.

Saadet kendi kanalında bu kadar geniş bir skalaya hitap etmeye çalışıyor da aynı tavrı Fazıl Say’dan niye esirgiyor? Sırf Erdoğan ile fotoğraf verdiği için mi? Say’ı “İslam’a hakaret eden” diyerek hedef gösteren ve bunun üzerinden Tayyip Erdoğan’a vuran bu dil, Saadet Partisi’ne yakışmıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar