POLEMİK

Nagehan Alçı da Ekşi Sözlük'e savaş açtı; Cesaretiniz varsa...

Ertuğrul Özkök'ten sonra Habertürk yazarı Nagehan Alçı da Ekşi Sözlük'e tepki gösterdi..

Nagehan Alçı da Ekşi Sözlük'e savaş açtı; Cesaretiniz varsa...

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün Ekşi Sözlük'e açtığı savaşa bugünkü yazısıyla Nagehan Alçı da katıldı.

Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök'ün yazısına kadar Ekşi Sözlük'e tepkisiz kaldığını belirterek "Ama bunlar azıttı, politikacısından sanatçısına kadar herkese sayfalar dolusu hakaret ediyorlar, cesaretiniz varsa nick'lerin arkasına sığınmadan bunu yapın" dedi.

Nagehan Alçı, Ekşi Sözlük'çülerin yaptığının ifade değil hakaret özgürlüğü olduğunu savundu..

İşte Nagehan Alçı'nın yazısından bir bölüm

İFADE DEĞİL HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ!

“...BU ülkenin siyasetçisinden sanatçısına, sporcusundan gazetecisine, iş insanına... Aklına, önüne gelen herkese... Sayfalar dolusu hakaret... Adı Ekşi Sözlük... Yıllardır burada duruyor bunlar... Bir günden bir güne ne bir dava konusu yaptım, ne sesimi çıkardım, ne engellemeye kalktım...”

Bu sözler Ertuğrul Özkök’ün bugünkü (cuma) köşesinden. Her harfinin altına imzamı atıyorum. Özkök, “Hakkımda 211 sayfa küfür, hakaret, aşağılama var” diyor. Benimle ilgili de Ekşi Sözlük’te 302 sayfa mevcut. Çoğu ağza alınmayacak laflar, belaltı vuruşlar, hakaretler, tehditler, hatta açık açık ölüm tehditleri... Ve ismimi yazdığımda Google’da ilk sayfada bu çıkıyor. Yıllardır her giren bunları okuyor. Ben de ne dava ettim, ne bir şey söyledim. Ama Özkök’ün yazısını görünce isyanına dayanamadım ve ilk kez buradan yazıyorum: Yeter artık!

CESARETİNİZ VARSA ÇIKIN ORTAYA

Bu mudur ifade özgürlüğü? Hedef göstermek, iğrenç cinsel göndermeler yapmak, aşağılık fantezileri birilerinin isminin altına yazmak, tehdit etmek midir “özgür medya”dan anladıkları? Geçin Allah aşkınıza! Birtakım takma isimlerin arkasına sığınıp içindeki kini ve öfkeyi kusmak dünyanın en basit işi. Cesaretiniz varsa isminizle, cisminizle çıkın ortaya...

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar