MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı CHP-İYİ Parti İttifakındaki son kulisleri yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP-İYİ Parti ittifakındaki kulisleri bugünkü yazısında aktardı. CHP'nin aksine İYİ Parti'nin pazarlıktan karlı çıkan taraf olduğunu belirten Alçı, teşkilatlardan yansıyan son gelişmeleri anlattı.

Nagehan Alçı CHP-İYİ Parti İttifakındaki son kulisleri yazdı

CHP ile İYİ Parti günler süren ittifak pazarlığında anlaşmaya vardı, peki teşkilatlarda bu nasıl karşılandı? El sıkışmanın bedelinin yankılarını Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde paylaştı.

İYİ PARTİ İSTEDİĞİNİ ALDI
İYİ Parti'nin 11 ile karşılık 10 il aldığını ifade eden Alçı, "19 da ilçeden bahsediliyor. Araştırmalarda çıkan oy oranına kıyaslandığında bu çok iyi bir alışveriş gibi görünüyor" diye yazdı.

CHP'DE İSYAN VAR
CHP'de Samsun, Balıkesir ve Denizli CHP örgütlerinin isyan bayraklarını açtığını belirten yazar, "Partinin, özellikle Balıkesir’de, Denizli’de kazanabilme şansının olduğunu, buraların İYİ Parti’ye verilmesinin teslimiyet olduğunu söylüyorlar." dedi.

ANKARA İSTANBUL İZMİR ADAYLARI
İYİ Parti’ye bırakılan illerde CHP’nin güçlü olmadığına dikkat çeken Alçı, İstanbul Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın aday gösterileceğini hatırlattı. İzmir'de ibrenin yeniden Tunç Soyer’e döndüğünü yazan Alçı'ya göre ardından gelen ikinci isim Narlıdere eski belediye başkanı Abdül Batur.

Tunç Soyer'in babası Albay Nurettin Soyer'in 12 Eylül Sıkıyönetim mahkemelerinde MHP’lileri idama götüren ve Alpaslan Türkeş için idam isteyen savcı olduğunu gündeme getiren Alçı, bu durumun ülkücü tabana sahip İYİ Parti'de sıkıntı olabileceği uyarısında bulundu.

İYİ PARTİ'YE VERİLECEK İLÇELER HANGİLERİ?
İYİ Parti’ye CHP’nin vereceği söylenen 19 ilçeyle ilgili edindiği kulis bilgileri Alçı, böyle aktardı:

"Öncelikle şunu söyleyeyim, CHP’de güvendiğim farklı kaynaklara göre halihazırda CHP’de olan belediyeler değil bunlar. İzmir’de MHP’nin elindeki Aliağa, Ankara’da 2 ya da 3 ilçe, Antalya’da 4, Konya’da ise 6 ilçeden bahsediliyor. İstanbul’da Üsküdar ve Eyüp’ün İYİ Parti’ye bırakılacağı zaten söylenmişti. Ancak CHP’de özellikle Üsküdar’ın kazanılabileceği, 2014’te çok küçük bir farkla kaybedildiği, İYİ Parti’ye vermenin hata olduğu yaygın bir şekilde söyleniyor."

Haber: İnternethaber

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMNINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar