MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı: Bu ülkede erkek sorunu var!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında Özgecan Aslan'ın ölümü üzerinden geçen 4 senede bir şey değişmediğini, bu ülkede bir kadın sorunu değil erkek sorunu olduğunu yazdı.

Nagehan Alçı: Bu ülkede erkek sorunu var!

Özgecan Aslan'ın korkunç bir şekilde öldürülmesinin ardından 4 yıl geçti. Peki geçen bu zaman zarfında ne değişti? 

Nagehan Alçı bugün köşesinden bu sorunun cevabını verdi. "Maalesef Özgecan bir minibüste iğrenç bir şekilde katledildikten sonra da binin üzerinde kadın şiddete kurban gitti. Bu şiddet illa ki kriminal haberlere konu olunca varlığını hissettiğimiz bir şiddet değil." ifadesini kullanan Nagehan Alçı "Türkiye’de bir kadın sorunu yok. Türkiye’de bir erkek sorunu var." dedi.

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

11 şubatta Özgecan Aslan’ın 4. Ölüm yıldönümünü geride bıraktık. Bu korkunç cinayetten sonra kendimize “bu toplum şiddet ve kadına bakış konularında aradan geçen sürede aynaya baktı mı?” diye sorduk mu? Erkekler kadına bakışlarını sorguladılar mı?  Kullandıkları dil, benimsedikleri yaklaşım üzerine düşündüler mi?

Maalesef Özgecan bir minibüste iğrenç bir şekilde katledildikten sonra da binin üzerinde kadın şiddete kurban gitti. Bu şiddet illa ki kriminal haberlere konu olunca varlığını hissettiğimiz bir şiddet değil. Esasen çok daha yaygın. Özgecan’dan sonra Türkiye’de utanç verici tartışmalar yaşandı. Tacize uğradığını söyleme cesareti gösterenler karalanmaya çalışıldı, kocası tarafından şiddet gördüğünü söyleyen kadın susturulup kocaya koruma kalkanı sağlandı. Tacizci olmakla itham edilenler medyada pohpohlandı ve hatta mağdur ilan edildi.

BU ÜLKENİN BİR ERKEK SORUNU VAR

Bu ülkede kadına karşı şiddet sorununu çözmek istiyorsak önce sorunun adını doğru koyacağız. Türkiye’de bir kadın sorunu yok. Türkiye’de bir erkek sorunu var. Erkeklerin yaptıklarının yanına kar kaldığı, birbirlerini destekledikleri ve maalesef yanlarına bazı kadınları da destekçi aldıkları bu döngü değişmeden hiçbir şey değişmeyecek. Bu döngüyü, yalnızca biz kadınlar tek başımıza değiştirebiliriz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar