MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı: Bu cezalar Yargıtay'da bozulmalı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada açıklanan kararı köşesinde değerlendirdi.

Nagehan Alçı: Bu cezalar Yargıtay'da bozulmalı

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada tüm gazetecilerin tahliye edilmesi ve tutuklu kalmamasının davanın tek olumlu yönü olduğunu söyleyen Nagehan Alçı, "Bu cezaların 5 yıldan az olanlarının bölge adliye mahkemelerinde ve 5 yıl üstü olanların Yargıtay’da bozulacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISI

CUMHURİYET Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada sona gelindi. Olumlu olan tek şey, tüm gazetecilerin tahliye edilmesi ve tutuklu kalmaması. Onun dışında neredeyse herkese ceza yağdırdı mahkeme.

Akın Atalay’a “örgüte yardım” suçlamasından 8 yıl 1 ay 15 gün, Murat Sabuncu’ya “terör örgütüne yardım” suçlamasından toplam 7 yıl 6 ay, Kadri Gürsel’e “terör örgütüne yardım” suçlamasından toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Musa Kart hakkında “terör örgütüne yardım” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına, Aydın Engin hakkında “terör örgütüne yardım” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına, Hikmet Çetinkaya hakkında “terör örgütüne yardım” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmedildi.

Önder Çelik, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör “terör örgütüne yardım” suçundan 3 yıl 9’ar ay hapis cezası aldılar. Ahmet Şık, “terör örgütüne yardım” suçundan toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası, Emre İper 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Bu cezaların 5 yıldan az olanlarının bölge adliye mahkemelerinde ve 5 yıl üstü olanların Yargıtay’da bozulacağına yürekten inanıyorum. Hukuk ve adalet adına olması gereken de budur. Yargıtay’daki üst düzey hukukçularımızın da benimle aynı hisleri paylaştığı kanaatindeyim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar