MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı: Bu aslında bir İslamcılar kavgası!

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, iktidar yanlısı medya içerisindeki kavganın "İslamcılık tartışması değil, İslamcılar arası bir tartışma!" olduğunu yazdı... Alçı, kavganın taraflarını isim isim açıkladı...

Nagehan Alçı: Bu aslında bir İslamcılar kavgası!

İktidarı destekleyen medya içerisindeki "Reis'çi-En Reisçi", "İslamcı-Tetikçi" ya da "İslamcı- Pelikancı" kavgası olarak adlandırılan kavgada Nagehan Alçı'dan dikkat çekici bir yazı geldi...

Nagehan Alçı, kavganın taraflarını, kimin kimin yanında olduğunu, kimin ki neyle suçladığını neredeyse madde madde, isim isim sıraladı...

Nagehan Alçı'nın İslamcılar arası meydan muharebesi" deyip kavga eden tarafları kalem kalem anlattığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

İSLAMCILAR ARASI MEYDAN MUHAREBESİ!

... İki haftadır süren çok sert atışmalar esasen İslamcılık tartışması değil, İslamcılar arası bir tartışma! Bana göre Türk medyasında hiç kimse gazetecilik açısından bu tartışmanın net bir fotoğrafını ortaya koyamadı.

Ben gidebildiğim kadar geçmişe giderek bu tartışmayla alakalı tüm yazıları, televizyon konuşmalarını ve ilgili gördüğüm bütün tweet’leri okumaya gayret ettim ve kendimce bir harita çıkardım. Açıkçası, basite indirgenemeyecek ve çok karmaşık hatta herkesi ters köşeye yatıran yönleri olan bir ‘İslamcılar savaşı’ tablosu var karşımızda.

BU KAVGADA KİM NEREDE?

Bu savaşın birçok cephesi mevcut. Öncelikle Star gazetesinde Ahmet Taşgetiren-Ahmet Kekeç, Yeni Şafak gazetesinde ise Salih Tuna-Aydın Ünal kavgası çok uzun süredir devam ediyor. Burada ismi geçen dört yazar da kendilerini İslamcı olarak tanımlıyorlar. Fakat kavga sırasında bir taraf öbürünü İslamcı olmamakla itham ediyor hatta çok ağır sözler sarf ediyor.

Bu saflaşmada Kemal Öztürk ve İsmail Kılıçarslan gibi İslamcılar, Ünal-Taşgetiren kanadını Turgay Güler ve Cem Küçük gibi İslamcılar Kekeç-Tuna tarafını destekliyor. Bu dört isim de söylediğim gibi kendini İslamcı olarak tanımlıyor ama yine birbirilerini İslamcı olmamakla itham ediyorlar.

Ayrıca Karar gazetesinde toplanan İslamcı yazarlar ve Akif Beki ilk kanadı destekliyor. Karar’daki İslamcılar ve Beki, olayı bir İslamcılar-Pelikancılar kavgası olarak görüyor. Karar’ı hedef alan İslamcılar ise bu grubun Erdoğan düşmanı bir çete olduğunu iddia ediyor.

PELİKANCI DİYE SUÇLADIKLARI DA İSLAMCI!

Bir başka sert tartışma hattını Pelikan meselesi oluşturuyor. İHH’nin bir mitinginde, ‘Müslümanlara hesap verecekler’ diye pankart bile açıldı. O mitingde İslamcı gruplar tarafından açılan pankartta yine İslami kesimin mensubu olan ve İslamcı kimlikleriyle bilinen Hilal Kaplan ve Salih Tuna var.

HİLAL KAPLAN VE SALİH TUNA'YA KARŞI KENAN ALPAY!

Bu konuda bu iki İslamcı yazara ve özellikle Kaplan’a en sert hücumları yapan yazar ise yine bir İslamcı olan Kenan Alpay. Öyle ki Alpay Hilal TV’de İslamcılara karşı örgütlenmiş bir Pelikan terör şebekesinden bahsediyor. Pelikan örgütünün tüm İslamcıları tasfiye etme planı olduğunu iddia ediyor. Bu terör örgütünün üyelerinin bir gün FETÖ ya da ETÖ gibi yargılanacağını söylüyor.

HİLAL KAPLAN: EŞİM VE BEN ERDOĞAN'A KOMPLOYA DİRENDİĞİMİZ İÇİN HEDEFİZ

Hilal Kaplan, Süheyb ve Selman Öğüt’e çok ağır ifadelerle yükleniliyor. İtham edilen Öğüt kardeşler ise merhum ilahiyat profesörü Salim Öğüt’ün oğulları ve onlar da İslamcı camianın içinden geliyor. Hilal Kaplan ise karşı tarafın Erdoğan’a komplo kurduğunu ve kendisi ile eşinin bu komploya direndiği için hedef olduğunu söylüyor.

Yani neredeyse tüm tarafları İslamcı olan ama herkesin birbirini suçladığı İslamcılar tasfiye ediliyor- tartışmasının ortasındayız. Bu ortamda nasıl İslamcılar tasfiye edilir, anlamak mümkün değil...

Bu arada bu iki İslamcı kanat da karşı tarafı seküler gibi göstermek istiyor. İki kanadın da yanlarında duran seküler isimler üzerinden birbirini ‘İslam-dışı hatta İslam karşıtı’ olmakla suçlama yarışına girebiliyor.

FUAT UĞUR-CEMİL BARLAS-HAŞMET BABAOĞLU- CAN PAKER BİR TARAFTA...

Fuat Uğur, Melih Altınok, Haşmet Babaoğlu, Cemil Barlas, Can Paker bir İslamcı (karşı tarafın deyimiyle Pelikancı) tarafta, Etyen Mahçupyan, Yıldıray Oğur, Ceren Kenar diğer İslamcı tarafta olarak takdim ediliyor ve bir hücum alanını da bu isimler oluşturuyor.

Bu kavga esnasında Paker’in Açık Toplum Başkanlığı’ndan ötürü George Soros bile konu oluyor! Mahçupyan’ın Ermeni kimliği hatta merhum Hrant Dink bile bu kavgaya karıştırılıyor. Oysa bugün iki tarafın birbirini yemek için düşman kamplara attığı Can Paker, Podem Başkanı olarak, Mahçupyan ise Podem’in önemli bir aktörü olarak beraber çalışıyorlar.

Esas itibarıyla, bu yaşananlar tarafların seküler isimleri birbirlerini etiketleme aracı olarak kullandığı ‘İslamcılar arası bir meydan muharebesi’.

Nasıl neticeleneceğini zaman gösterecek...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum