MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı ana akım medyayı yerden yere vurdu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde ‘Ekmeleddin olayı’ ve medya başlıklı çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Nagehan Alçı ana akım medyayı yerden yere vurdu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında, zamanında Ekmeleddin İhsanoğlu'na övgüler yağdıran, adaylık için doğru isim olduğunu yazan, İhsanoğlu'nun Erdoğan'ı yenebileceği analizleri yapan medyayı yerden yere vurdu. Alçı, İhsanoğlu'nun geçtiğimiz ay sağlık sorunu geçirdiğini, sürekli Ekmeleddin İhsanoğlu haberi yapan medyanın bu konuda sessiz kaldığını ve durumundan kimsenin haberdar olmamasını eleştirdi.

Muhalefetin çaresiz halinin sorumlusunun medya olduğunu söyleyen Alçı , "Bu yüzden ana akım medyada da bir dönem kapanıyor. Çünkü “Ekmeleddin olayı” gibi sicilinizde daha çok hadise var. 17-25 Aralık darbe teşebbüsü sonrası alınan gayrimeşru tavır da bunlardan biri hatta başlıcası. Her olay birbiriyle bağlantılı ve birbirinin içinden türüyor..." dedi.

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN BUGÜNKÜ YAZISI

BELKİ atlamışsınızdır, Ekmeleddin İhsanoğlu 16 Mart’ta Azerbaycan’da kalp krizi geçirdi. Umarım sağlık durumu daha iyidir... Üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ama nasıl olduğunu bilmiyorum. Çünkü zamanında her gün “Ekmeleddin haberi” yapan medyamız artık bu konuda adeta kör ve sağır. İhsanoğlu’nun sağlığı ne durumda, bilen yok.

Haber boyutunu da geçtim, 2014 yılında sabah akşam “Ekmeleddin İhsanoğlu ezberleri bozuyor. Erdoğan’ın kimyası değişti. Bu sefer mağlup olabilir” diyenler, şimdi hiç yüzleri kızarmadan “İkinci bir Ekmeleddin felaketi yaşatma bu millete ey CHP” diye yazıyor. Yahu ne günahı var Ekmeleddin İhsanoğlu’nun?

SANKİ DALAİ LAMA’NIN BASIN TOPLANTISI

Sizler o dönem İhsanoğlu’nun aday yapılmasını çılgınca desteklediniz. Neredeyse tüm ana akım medya ona övgüler yağdırdı. Ekmeleddin Bey’in adaylık için ne kadar doğru isim olduğunu defalarca yazdınız. Yaptığı basın toplantısına giden bütün gazeteciler, sanki “Dalai Lama’nın toplantısı”na katılmış gibi ruhani bir havayla konuşmalar yapıp yazılar kaleme aldı.

Sizler, İhsanoğlu profilinin Erdoğan’ı yenebileceği gibi gülünç seviyede birçok analiz yaptınız. Bu kararı yüzünden hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem Devlet Bahçeli’yi tebrik ettiniz. Şimdi ise sanki Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığında “Bu doğru bir aday değil. Yanlış karar” deyip de ısrar etmişsiniz gibi çıkıp CHP’yi eleştiriyorsunuz. Halbuki arşivler ortada duruyor. CHP’yi ve Kemal Bey’i eleştirme hakkınız yok. Hepiniz hem de aşırı bir dille İhsanoğlu’nu desteklediniz. O 2014 döneminin yazılarından seçki yapılsa tam bir komedi filmi olur. CHP’yi yanlış aday sebebiyle hiç uyarmadınız ama şimdi zeytinyağı gibi üste çıkmaya kalkıyorsunuz. Hakikaten yüzsüzlüğün bu kadarına pes!

SİZLER DE SORUMLUSUNUZ!

Anamuhalefetin bugünkü çaresiz halinden yalnızca CHP ya da Kılıçdaroğlu sorumlu değil. Muhalefeti hep yanlış yönlendiren, yanlış aday çıkardığında bile sürreel analizlerle destekleyen sizler de sorumlusunuz. Ve artık bunu örtemiyorsunuz!

Bu yüzden ana akım medyada da bir dönem kapanıyor. Çünkü “Ekmeleddin olayı” gibi sicilinizde daha çok hadise var. 17-25 Aralık darbe teşebbüsü sonrası alınan gayrimeşru tavır da bunlardan biri hatta başlıcası. Her olay birbiriyle bağlantılı ve birbirinin içinden türüyor...

Yeni dönemde Türkiye’ye yepyeni bir muhalefet ruhu ve entelijansiyası lazım. Zira mevcut muhalefet ruhu ve entelijansiyası iktidar için çok yararlı ama Türkiye demokrasisi için çok zararlı. Bu gidişat değişmeli!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar