MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı öyle bir laf etti ki...

Nagehan Alçı'dan canlı yayında inanılmaz sözler. Enver Aysever'in Alevi kimliğini hatırlatan Alçı, "Beşar Esad'ı mezhepsel yakınlıktan dolayı savunuyorsun" dedi.

Nagehan Alçı öyle bir laf etti ki...
GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranları son dönemlerin en ibretlik polemiğine sahne oldu. Nazlı Ilıcak, Altan Öymen, Enver Aysever ve Nagehan Alçı'dan oluşan 4 Bir Taraf daha ilk oturumda hayli sert bir tartışmayla sarsıldı.

Programa damgasını vuran ibretlik polemik ise Nagehan Alçı ile Enver Aysever arasında yaşandı. Dış politika kapsamında Suriye ile yaşanan gerilimi yorumlayan Enver Aysever 'suriye ile savaşa girmek Türkiye'nin çıkarına değildir' deyince araya giren Nagehan Alçı hükümetin Suriye politikasını savunacağım derken öyle bir laf etti ki izleyenler de Enver Aysever de inanamadı.

ŞOKE ETTİ

Alçı, önce Enver Aysever'i Beşar Esad'ı savunmakla suçladı ama devamında bu suçlamaya gerekçe olarak gösterdiği dayanakla izleyenleri şoke etti.

Aysever'in Alevi kimliğine göndermede bulunan Nagehan Alçı, Esad'ın da Nusayri mezhebinden olduğunu hatırlattı. Beşar Esad ile Aysever arasındaki mezhepsel yakınlığı işaret eden Nagehan Alçı, bu yakınlık üzerinden Aysever'in Esad rejimini savunduğunu iddia etti.

BU NEFRET SUÇU

Neye uğradığını şaşıran Enver Aysever ise hayli sert bir tepki göstererek 'bu yaptığın insanlık suçudur, nefret suçudur, bu söyediğin suçtur' dedi. Altan Öymen'in de itiraz ettiği sözler stüdyoyu karıştırırken araya giren Nazlı Ilıcak ise Alçı'yı dengelemeye çalıştı. Ancak, Ilıcak, konuyu neresinden tutsa elinde kaldığını görünce hızla konuyu değiştirme yoluna gitti.

Nagehan Alçı: Senin Beşar Esad'a neden böyle yakınlık duyduğunu biliyorum...

Enver Aysever: Söyle o zaman nedenini...

Nagehan Alçı: Nusayri kökenli olduğun için Esad'a yakınlık duyuyorsun ve burada psikolojik olarak O'nu aklama gereği hissediyorsun....

Enver Aysever: Şu anda yaptığın şey insan hakları suçu. Nefret suçu işliyorsun şu anda. Böyle bir tarif olabilir mi? Bu bir insan hakları suçudur. İşte senin kafa Kürt meselesinde de böyle... Sen şu anda hem ayıp ettin, hem itham ettin, hem ideolojik bir tartışmayı farklı bir noktaya getirdin. Çok ayıp bir şey, bilmediğin konularda konuşuyorsun. Bu bir insanlık suçu, nefret suçu olduğu kadar ırkçı bir yaklaşım. Benim inancımı nereden biliyorsun? Bu ırkçılıktır, bunu bil, anket yapalım.


Nagehan Alçı, canlı yayındaki inanılmaz gafı sonrası uzun süre sözlerini savunmaya çalıştı. Hatta Aysever'i katillere destek olmakla suçlayarak üste çıkmaya çalışan Alçı, Nazlı Ilıcak'ın sınırlı desteği de yetmeyince gördüğü tepkiyi yumuşatmaya çalıştı.

ÇOK OKUNANLAR