POLEMİK

Nagehan Alçı şok gafa tüy dikti

Keşke özür dileyip kapatsaydı bu defteri ama o daha da ileri gitmiş. Enver Aysever'in dini kimliğini deşifre etmiş.

Nagehan Alçı şok gafa tüy dikti
GAZETECİLER.COM- CNN Türk'teki canlı yayında Enver Aysever'e söylediği sözle tepki alan Akşam yazarı Nagehan Alçı, o sözünün devamını getirdi. Bu kez köşesinden Enver Aysever'in dini kimliğini teşhir etti.

Önceki akşam CNN Türk'te program partnerlerinden Enver Aysever ile Suriye
ŞOK SÖZE AHMET HAKAN YORUMU
Ahmet Hakan ekrandan taşan mezhep gafına köşesinden şu yorumu yaptı:

"Konuşmacılardan biri, başka bir konuşmacıya “Sen Alevisin, o yüzden bunları söylüyorsun” diyor.
Bunu diyenin, hangi bağlamda olursa olsun, muhatabın mezhebini, inancını işin içine sokmanın ayıp kaçacağından bile haberi yok.

Hadi onu geçelim.
Peki ya “Sen Alevisin, o yüzden böyle konuşuyorsun” cümlesine maruz kalanın “İşte şimdi nefret suçu işledin. Benim etnik kökenimi konu ettin” demesine ne buyurulur?

İyi de kardeşim, “Alevilik” bir etnik kimlik midir? “Alevi” doğulur mu?  Hadi diyelim ki doğdun...  İlle de “Alevi” mi kalacaksın? Hem ne gerek var “köken / möken” laflarına...

Sana “Sen Alevisin, o yüzden böyle konuşuyorsun” diyene sadece “Ayıp ettin” de, bırak ayıbıyla baş başa kalsın.
konusunda kapışan Nagehan Alçı şoke eden bir yorumda bulunmuştu. İkili arasında şöyle bir diyalog geçmişti:

-Nagehan Alçı: Senin Beşar Esad'a neden böyle yakınlık duyduğunu biliyorum...

-Enver Aysever: Söyle o zaman nedenini...

-Nagehan Alçı: Nusayri kökenli olduğun için Esad'a yakınlık duyuyorsun ve burada psikolojik olarak O'nu aklama gereği hissediyorsun....


O GAFI KÖŞESİNE TAŞIDI

Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısını şoke etkisi yaratan gafa ayırdı. Enver Aysever'den özür dilemeyen Alçı, ekranda söylediğini köşesinde tekrarladı ve Aysever'in dini kimliğini teşhir etti.

İşte o yazıdan bir bölüm:

"Eminim ki Esad, Sünni ve İslamcı bir diktatör olsa Enver onun için 'katil' diye haykıracaktı. Hala diktatörleri 'sizden' 'bizden' diye ayırma dönemi sürüyor maalesef ülkemizde. Enver de Esad gibi Nusayri Arap olduğu için ona yakınlık duyuyor ve bu katil diktatörü aklamaya çalışıyor. Bunu söyledim. Sadece bunu. Bir Sünni de, Bahreyn'de, Suudi tanklarıyla Şii halkını ezen diktatör Sünni rejimi savunsa, aynısını söylerdim. Ne Nusayrilikle ilgili en ufak bir itham, ne de sonradan çarpıtıldığı gibi Alevi sözcüğü çıktı ağzımdan. Meselenin Alevilerle hiçbir ilgisi yok zaten. Anadolu Aleviliği ile Arap Nusayriliği bambaşka iki mezhep. Üstelik bunu söylerken defalarca Nusayrilerin bu ülkenin önemli ve değerli bir parçası olduğunu da dile getirdim.

ENVER NUSAYRİ ARAP

Enver gibi Nusayri Arap yurttaşlarımıza bu ülkede çok acılar çektirildi ne yazık ki. Anadilleri Arapça, Kemalist rejim tarafından yasaklandı. Asimile edildiler. Enver bu rejim yüzünden anadili Arapça'yı bilmiyor bugün. Nusayri kardeşlerimiz mezheplerinden ötürü devletten dışlandı. Büyükelçi ve general gibi mertebelere getirilmediler. Sırf Arap Nusayri oldukları için... Hala  medyamızda Nusayrileri inciten 'Onlar Kuran'a inanmaz' diyen ayrımcı ve yanlış yazılar çıkabiliyor (bkz: Murat Bardakçı). Geçmişte Recai Kutan da Nusayrilik için 'sapık mezhep' demişti. Bu açıklama da bir insanlık ayıbıydı mesela."


BUYRUN İZLEYİN!

Nagehan Alçı'nın yazısı uzun...
Kendini "savunmaya", dediklerinde "iyi niyet" sunmaya çalışmış.
Yazısını okumak isteyenler ""...
O yayını izlemek isteyen için de aşağıda videosu var:




ÇOK OKUNANLAR