POLEMİK

'Nagehan Alçı kim ki ona cevap vereyim?'

Habertürk genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı ile Nagehan Alçı arasındaki polemik giderek büyüyor. Altaylı Alçı için öyle laflar etti ki...

'Nagehan Alçı kim ki ona cevap vereyim?'

GAZETECİLER.COM - Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı Habertürk'te 'Hayatın İçinden' programına katılarak gündemi yorumlarken kendisiyle polemiğe giren Akşam yazarı Nagehan Alçı hakkında ağır cümleler kullandı.

Fatih Altaylı Ahmet Kaya ile ilgili yazısını kendisine cevap verilirken görmezden gelindiğini ileri süren Nagehan Alçı için "Kendisine cevap verdiğimi mi sanmış!’ Nagehan Alçı kim ki ona cevap vereyim. Entellektüel olma kaygısı olan birisi" cümlelerini kullandı.

Ceren Akdağ Şahin'in sorularını yanıtlayan Altaylı kendisinin kadın düşmanı olduğunu yazan Alçı'ya şöyle yanıt verdi:

Ceren Akdağ Şahin: Bunun üzerine bir de kadın düşmanı ilan edildiniz.

Fatih Altaylı : O niye o?

Ceren Akdağ Şahin: Şöyle... "Yıldıray Oğur ve Ahmet Kekeç'in  yazdığı gibi daha çok vukuatı var" diyor Nagehan Alçı, Akşam gazetesinde ve "bir kere de ben sayayım mı" diyerek daha önce yazdığınız yazıları sıralıyor. Bu yazılarda da kadınlara yönelik diyor. Bir de bana çoğul olarak yanıt verdi diyor. Siz çoğul olarak Nagehan Alçı'ya mı cevap verdiniz?

Fatih Altaylı : Ben Nagehan Alçı'ya filan cevap vermedim. Nagehan Alçı kim ki ben cevap vereyim? Anlamadım. Yani Nagehan Alçı kendisine cevap verdiğimi mi düşünüyor?

Ceren Akdağ Şahin: Yazısında bu şekilde ifade ediyor...

Fatih Altaylı : Okuduğum yazarlardan birisi değil. Zaman zaman gözüme çarparsa baktığım yazarlardan bir tanesi... İyi bir kız olabilir, kötü bir kız olabilir... Bilmiyorum. Kendisini çok yakından tanımıyorum. Baktığın zaman imajı düzgün gibi görünüyor. Entelektüel olma kaygısı içerisinde... Neyse boşver önemli değil.

Kadın düşmanı... Şu gazetedeki kadar kadın yazar hangi gazetede var. En fazla kadın yazar bu gazetede... En fazla kadın yönetici bu gazetedir, Habertürk'tür. hiç birinin de benden şikayeti yoktur yani. Kadın düşmanlarında, hatta Murat Bardakçı çeşitli programlarda kadın dostu olmakla suçlamıştı ben de onu kadın düşmanı olmakla suçlamıştım. İnsanların tanımadığı insanlar hakkında konuşması... Ben Nagehan Alçı hakkında konuşamam, tanımıyorum çünkü bilmiyorum. Böyle suçlamalar olmaz. Ona bakarsan bir sürü kadın da beni çok seviyor.

ÇOK OKUNANLAR