GÜNDEM

İnadına Kurtlar Vadisi Filistin geliyor

Türk 'hacker'lardan Kurtlar Vadisi mesajı İsrail haber sitesine Hekimoğlu türküsünü koydular...

İnadına Kurtlar Vadisi Filistin geliyor

Kurtlar Vadisi ekibi ise İsrail'i daha da çıldırtmaya hazırlanıyor... Dizi ekibi Kurtlar Vadisi Filistin çekmeyi planlıyor, "Bakalım o zaman nasıl çıldıracaklar" diyorlar...

"Doğruları söylemeye ve yanlışları teşhir etmeye devam edeceğiz" mesajını gönderen Pana Film "Kurtlar Vadisi Filistin" için kolları sıvadı. Dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener, "1,5-2 dakikaya hassasiyet gösteriyorlar. 1,5 saatlik Filistin'i anlatalım, bakalım ne tepki verecekler" dedi.

NTV'de Can Dündar'a konuşan Özdener şunları kaydetti:

"Dizinin hikayesi içerisinde Amerikan-İsrail ilişkilerinin gergin olduğunu, Türkiye'nin bunun mağdur taraflarından biri olduğunu anlatmaya, Amerikan-İsrail menfaatlerinin bu sefer uyuşmadığını ve bu nedenle Türkiye'nin çatışma alanı içerisine girdiğini, Türkiye'de bazı gerçekleşen terör olaylarının arkasında Amerika ve İsrail olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Polat Alemdar'ın en yakın adamlarından Memati'nin oğlu Ali Memati bu nedenle kaçırıldı. Ve sürpriz bir şekilde İsrailli kişiler tarafından alıkonulduğu öğrenilince Polat buraya baskın yaparak çocuğu ele geçirdi. Sahnenin özeti budur.

TEPKİ BEKLİYORDUK

Tabii tepki bekliyorduk, bir tepki yaratsın diye yapmadık, ama İsrail'in kendi krizlerini iyi yönettiğini ve bu tip şeylere asla kayıtsız kalmadığını çok iyi biliyorduk. Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra İsrail'den ve dünyanın çeşitli yerlerinden çeşitli tepkiler yönelmişti. Bunların birincisi Kurtlar Vadisi Irak filminde bir doktorun organ kaçakçılığı yaptığı ve bu doktorun Yahudi olduğu için böyle bir şey yapmadığıydı. Bunun yalan olduğu ifade edilmişti ve çok ağır şekilde suçlanmıştık. 3-4 ay önce İsrail'de büyük bir operasyon düzenlendi ve bu tip olayların gerçekleştiği doğrulandı.

AZ BİLE YAPMIŞIZ

Az bile yapmışız keşke daha fazla yapsaydık. Çünkü İsrail yönetimi tuhaf bir anlayışa sahip. Kurtlar Vadisi çok seyredilen, özellikle Ortadoğu'da çok etkin bir dizi. Kurtlar Vadisi'nin puslu atmosferinde İsrailliler yer almak istemiyorlarsa ellerini kanlı işlerden çekmeliler. Dolayısıyla dizinin konsepti içerisinde değil İsrail'in yaptıklarını anlatmak. Ama, sahneleri görünce az bile yapmışız diyorum ve diyoruz.

KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN GELİYOR

Bundan daha fazlasını yapmak için ne yapabiliriz onu kendi aramızda çalışıyoruz. Çünkü Gazze'de yaşanan bir insalık dramıdır ve bunu bir şekilde uluslararası kamuoyuna daha çarpıcı bir şekilde getirmek için Kurtlar Vadisi Filistin projesi hazırlıyoruz. Bakalım o zaman ne tepkiler alacağız çünkü bu 1,5-2 dakikalık bir sahne ama bu 1,5 saatlik bir film olacak. Anlatacağımız konular çok çarpıcı ve gerçekler olacak, bakalım o zaman ne tepki gösterecekler."

Özdener, "Yazdığınız dizide bir metin, uluslararası diplomatik bir krize, fırtınaya neden olabiliyor. Bunun sorumluluğunu hissediyor musunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Türkiye'nin bütün meseleleri bizi nasıl ilgilendiriyorsa tabi ki bu da bizi ilgilendiriyor. Ama Türkiye artık kabuğundan çıkmak durumunda. Burada bir dizi yazıyoruz, bizim insanımız bunu seyrediyor, dünyanın her yerinde 200 milyonu aşkın insan diziyi Türkiye'dekilerle aynı duygularla seyrediyor. 10 sene önce bunu kimse hayal edemezdi. Biz ülke olarak gücümüzün farkına vardığımız zaman diplomasinin ayakları değişecektir. Sanıyorum daha yüksek koltukta biz oturuyor olacağız."


HACKERLER DA SAFLARA KATILDI

Türkiye ile İsrail arasında patlayan Kurtlar Vadisi krizine hackerler da dahil oldu...
Özellikle Amerika ve Avrupa'da yaşayan Yahudiler'in takip ettiği, günde 120 bin ziyaretçisi olan siteye Türk 'hacker'ların sızması İsrail'in Haaretz Gazetesi'nde de geniş yer buldu. "Jerusalemonline.com" yazan İsrailliler, Türk Hacker  federasyonu tarafından yapılan "One Minute Israel" başlıklı başka bir siteye yönlendirildi. "Bond Bey" kod adlı hacker tarafından yapıldığı belirtilen sayfada oyuncu Necati Şaşmaz'ın fotoğrafı yer aldı.

AÇ KULAĞINI İYİ DİNLE
Sayfada Türkçe olarak, "Aç kulağını da iyi dinle. Ben Polat Alemdar! Duydum ki benim dizimi istemiyormuşsunuz.Siz kimsiniz benim dizime laf etme cüretini gösteriyonuz? Gidin Filistin'i altını üstüne getirin, sonra diyin ki "Kurtlar Vadisi İsrail'i kötülüyor." Ulan yalan mı söylüyoruz? Yaptıklarınız ortada. Yeryüzünde yaşayanlar gerizekâlı mı? Sizin neyin nesi olduğunuzu bilmiyoruz mu?

Bu dediklerimi tercüme ettirin gidin sözlüklere. Uğraşamam İngilizce kelimelerle. Haydi yoluna İsrail! Tanımadıysan, search on Google: Polat Alemdar, Translate this text with a translator for understand. Kurtlar Vadisi is Forever!" yazıları yer aldı. Türk bayrağı üzerinde Atatürk'ün fotoğrafı ile Hekimoğlu türküsünün de çaldığı sayfanın altında, sayfayı yapan "Bond Bey iftiharla sundu. Turkish Hacking Federation, 2010" yazısı dikkat çekti.


KURTLAR VADİSİ'NDEKİ İSRAİLLİLERİ
ÇILDIRTAN O SAHNE.. DİĞER SAYFADA
...

*KURTLAR VADİSİ EKİBİ İSRAİL'E
DİZİDEN YANIT VERECEK Mİ? YENİ BÖLÜMDE
NELER VAR?... 3. sayfada...
[page_end]

İSRAİL'İ ÇILDIRTAN O SAHNE

Söz konusu bölümde Mosad'ın bir Türk çoçuğunu kaçırarak İsrail Büyükelçiliğine götürüyor, bunun üzerine Büyükelçiliğe düzenlenen baskın sonucunda orada görevli bir diplomat öldürülüyor.

[photos]

DAVUT YILDIZI KANA BULANDI
Polat Alemdar'ın yol arkadaşı Memati'nin oğlunu kurtarmak için yaptığı baskında, çocuğu esir alan kişiyi başından vurması ve vurulan kişinin başından sıçrayan kanın İsrail bayragında da yeralan yahudilige ait bir simge olan Davut Yıldızı'na bulanması dikkat çekiciydi.

HEP SİZ Mİ SAVAŞ SUÇU İŞLEYECEKSİNİZ
Öte yandan, Alemdar'ın baskın düzenlenen konutta, bir diğer kişiyle yaşadığı dialog ise çarpıcıydı. Polat'ın silah çektiği kişinin 'Burası yabancı bir ülke toprağı. Savaş suçu işliyorsunuz' sözleri üzerine 'Hep siz mi savaş suçu işleyeceksiniz' şeklinde konuşan Alemdar, karşısındakini öldürdü.

İŞTE İSRAİL'İN TEPKİSİNİ ÇEKEN SAHNE
 


 

KURTLAR VADİSİ PUSU'DA BU HAFTA
NEFESLER KESİLECEK... DİZİ, İSRAİL'E YANIT VERECEK Mİ?
Özet, diğer sayfada... 
[page_end]

KURTLAR VADİSİ İSRAİL'E YANIT VERECEK Mİ?


İsrail ile diplomatik kriz çıkartan Kurtlar Vadisi Pusu bir haftalık aranın ardından bu perşembe ekranlarda olacak... Merak edilen ise Vadi ekibinin İsrail'e yanıt verip vermeyeceği... 



Dizinin son bölümünde Polat Alemdar büyük bir tuzağın içine düşmüştü. Silahını Aron Feller'in başına doğrultmuştu ama karısı Ebru da en yakın adamı Abdulhey'e silahını çekmişti. İşte bu hafta hangi silahın patlayacağı merak konusu... Abdulhey mi kurtulacak yoksa Aron Feller mi?


İhtiyarlar heyeti başkanının hayatı ise hala tehlikede. Aron Feller onun peşini bırakmazken başkanın yolu sürpriz bir isimle keşisecek...

Dizide İsrail ile ilgili bir sahne de var. Bu sahne bildiğiniz gibi İsraillilerin İskender’i yeniden hayata döndürme planıydı... Bu sahnelerde bir değişiklik olacak mı, Kurtlar Vadisi, İsrail'e bu konuyla gönderme yapacak mı merak konusu.


 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar