KAZANDI

Mustafa Kartoğlu kazandı

Kılıçdaroğlu'nun 4 yıllık vaadi Star gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu'nun muhalefetin "evet"e döndüğü iddiasını güçlendirmiş oldu.

Mustafa Kartoğlu kazandı

Muhalefet partileri parlamenter sistemi hiç ağızlarına bile almadan seçim sürecine başladılar. 

Sonra sonra ne olduysa Meral Akşener bir atak yaparak Kılıçdaroğlu ile görüştü ve parlamenter sisteme nasıl dönüleceğine dair bir yol haritası oluşturmaları gerektiğini hatırlattı. 

Star gazetesi Mustafa Kartoğlu ise seçim sürecinin başından beri muhalefet partilerinin parlamenter sisteme dönüşü neden hiç gündeme getirmediklerini yazılarında dile getirmişti. Kartoğlu'na göre aslında böyle bir niyetleri de yoktu. 

Bugün Mustafa Kartoğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bu tezini doğrulayan bir noktaya dikkat çekti yazısında. Şöyle diyor Kartoğlu yazısında:

"Kılıçdaroğlu aynı konuşmada “İlk 4 yılda Türkiye çıtayı atlamış olacak” vaadinde de bulundu. Bugünlerde ittifak partileriyle ‘parlamenter sisteme dönüşün yol haritası’üzerinde çalışacak bir komisyon kurmaya çalışıyorlar. ‘Velev ki’ CHP adayı cumhurbaşkanı seçilir; 4 yılda çıta atlanacaksa seçim olmayacak demektir. Yani parlamenter hükümet sistemine dönüş bir ‘boş vaat’… 

Oysa ‘referandumdaki hayır bloku evete dönmüş’ diye yazdığımda kızmışlardı!"

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi sizce de Kartoğlu'nu doğrulamıyor mu? 


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar