MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Karaalioğlu'ndan Cumhuriyet ve Sözcü çıkışı

Mustafa Karaalioğlu, “Cumhuriyet ve Sözcü davalarındaki bazı isimler için de tutuksuz yargılama yolu düşünülmelidir” diye yazdı.

Mustafa Karaalioğlu'ndan Cumhuriyet ve Sözcü çıkışı

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu'ndan Cumhuriyet ve Sözcü  davaları için çarpıcı yorumlarda bulundu. “Cumhuriyet ve Sözcü davalarındaki bazı isimler için de tutuksuz yargılama yolu düşünülmelidir” diye yazdı.

Mustafa Karaalioğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“FETÖ ile mücadele sürerken, FETÖ’nün işine yarayan mağduriyetlerle mücadele de başlamalıdır. Mesela, iddianamesi kabul edilmiş bazı davalarda, tutuksuz yargılanabilecek isimler var ve bunları denetimli serbestlikle yargılamak hukuk usulü açısından pekala mümkündür. Aklıma önce gazeteci tutuklular geliyor. Mesela Ali Bulaç gibi, mesela Ahmet Şık gibi…

Cumhuriyet ve Sözcü davalarındaki bazı isimler için de tutuksuz yargılama yolu düşünülmelidir. Sadece gazeteciler değil, bütün isimsiz mağduriyetler bu başlık altındadır. Şunu unutmayalım… Gazetecilik, demokratik hakların, ifade özgürlüğünün geniş anlamda kullanılması mesleğidir. Bir kamu görevidir ve o yüzden dördüncü kuvvettir. Geniş yorumlama hakkı mesleğe sunulmuş bir imtiyazdır ve şiddet örgütlemediği sürece adli takibat konusu olmamalıdır.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum