MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Karaalioğlu medya erbabı için açtı ağzını yumdu gözünü...

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu: "Seviyesizlik müsabakası olsa herkes daha start verilmeden birinciliği matbuata verir..."

Mustafa Karaalioğlu medya erbabı için açtı ağzını yumdu gözünü...

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, medya erbabı için açtı ağzını yumdu gözünü...

"Seviyesizlik müsabakası olsa herkes daha start verilmeden birinciliği matbuata verir, akabinde ikincinin kim olduğunu umursamadan arkasını döner" diyen Mustafa Karaalioğlu, "Medya seviyesizdir, kalitesizdir ve hatta son devirde üstüne üstlük epeyi de lümpendir ama her ne ise; akademiden, spordan, siyasetten, müzikten, iş aleminden, sivil toplumdan ne bir fazla ne bir eksiktir" ifadelerini kullandı.

KEYFİMİZ BOZULMASIN, DALGAMIZ TAŞLANMASIN...

"Bütün meslekler, bütün müdürler, bütün direktörler, bütün çalışanlar, bütün elemanlar; tekmili birden bütün kurumlar bileşik kaplar misali, seviyesizlikte seviye tutturmuş halde idame-i hayattadır." diyen Karaalioğlu şöyle devam etti: "Birinin kalitesizliği bir diğerinin teminatı; birinin seviyesizliği bir başkasının mazeretidir. Biri pot kırsa öteki bundan müstefid, diğeri kepaze olsa beriki bundan memnundur. Yeter ki seviye yükselmesin, yeter ki kalite avdet etmesin. Aman devran böyle sürsün gitsin. Gitsin ki kafamız ütülenmesin, keyfimiz bozulmasın, dalgamız taşlanmasın!"

DÜN TAPTIĞINA BUGÜN KÜFRETMEK, BUGÜN TAPTIĞINA YARIN KÜFREDECEK OLMAK

"Seviyesizlik kadar sinsi, hızlı ve iştahlı ilerleyen başka mai yoktur" diyen Karaalioğlu, "Tabiatıyla da nüfuz ettiği bedeni tatlı bir hisle rahatlatır. Ne daha iyisi için çabalama kaygısı kalır, ne düşünme, ne dertlenme, ne ayıptan arlanma, ne de günahtan utanma kalır.  Hayatını hasrettiğin prensipleri çiğnemek… Evvelden başka derken şimdi başka söylemek… Dün taptığına bugün küfretmek… Ya da bugün taptığına yarın küfredecek olmak… Ne gam? Ayıptır, yakışıksızdır deyip dertlenmek ne saçma!" ifadelerini kullandı...

ELİ KALEM TUTANLAR ÇAREYİ SIZLANMAKTA BULUR

Mustafa Karaalioğlu yözısını da şöyle bitirdi: "Ne versen giderken kimse biraz daha iyilik namına çabalamaya metelik harcamaz. En nihayet sözün mecalsiz kaldığı yerde, eli kalem tutanlar da teselliyi sızlanmakta bulur."

Mustafa Karaailoğlu'nun yazısının tamamanı okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum