GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Mustafa Alp Dağıstanlı

Diken

Mustafa Alp Dağıstanlı
GAZETECİLER.COM - "Henüz faşist olduğunu bilmeyen ne kadar vatansever var" başlıklı yazısında gazeteci Mustafa Alp Dağıstanlı, son günlerde terörü neden göstererek Kürt vatandaşlara yönelen ve kendisine "vatansever" diyen tepkinin neden faşizm ile aynı şey olduğunu anlattı.

İşte o Diken.com.tr'dekiyi yazısı ile günün köşe yazarı seçtiğimiz Mustafa Alp Dağıstanlı'nın yazdıklarından bir bölüm:

"...Öldürülen askerler ve polislerin ardından, “Operasyon değil, katliam isteriz” diye sokaklara dökülenlerden veya Kürtlere saldıranlardan biri bu savaş politikaları yüzünden ölse, onların anneleri, babaları, abileri de benzer bir isyanın içinde kavrulacak, hepsi aynı sözleri telaffuz etmese de. Belki bu azgın, bu insanlıktan çıkmış kalabalıktan birinin abisi aynı şekilde öldürülmüş olsaydı, gidip Kürtlere saldırmak, Kürtçe konuştu diye bir çocuğu öldürmek yerine abisinin hiç gerek yokken ölmüş olmasına isyan edecekti. Abisine duyduğu sevgi, vatanseverliğini unutturacak, ona üstün gelecekti. Bir başkasına ise üstün gelmeyecek, vatanseverliğini perçinleyecekti.

Ama Ülkücülerin, ulusalcıların, milliyetçilerin başkalarının ölümüyle vatanseverlik perçinlemesi, Kürt sorununda uyduruk da olsa müzakere etti diye nefret edip lanetledikleri Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun şimdi başkalarının çocuklarını pervasızca feda edip şehit edebiyatı ve vatanseverlikle iktidarlarını perçinlemeye çalışmasından hiç de farklı değil.

Ülkücülere ırkçı diye kızıp aşırıya gittiğini düşünenler, yani ‘makul’ kabul edilen ve kendilerini bu ‘aşırılıklara’ kaptırmayan vatanseverlerin (pek çok CHP’linin de yani) göremediği, kendilerini ve başkalarını da kandırıp görmek istemediği gerçek şu: Vatanseverlik ile milliyetçilik, ulusalcılık ve ırkçılık arasında hiçbir fark yok. Sandıkları gibi çooook büyük farklar olmaması bir yana, görülemeyecek farklardan bile bahsedemeyiz. Hepsi aynı bokun soyudur. (Bazı solcular ‘yurtseverlik’i seviyor, onun da bir farkı yoktur, öbürleriyle aynıdır.) Ve Tolstoy’un dediği gibi, “Vatanseverlik, köleliktir” ve “vatanseverliğin hipnozundan uyanmak gerek”.

ÇOK OKUNANLAR