KARİKATÜR

Musa Kart'tan 301 savunması: Bu iş karikatürün fıtratında var

Hakkında '301' soruşturması başlatılan Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, savunmasını yaptı.

Musa Kart'tan 301 savunması: Bu iş karikatürün fıtratında var
GAZETECİLER.COM -
Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, 8 Aralık 2015 tarihli karikatürü nedeniyle "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iftira" iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Musa Kart bugün avukatı Bülent Utku ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. "Şüpheli" sıfatıyla Basın Savcısı Metin Küçükerden'e ifade veren Musa Kart'ın suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.

"ÇİZDİKLERİM ANLAŞILMADI, SÖYLEDİKLERİM ANLAŞILIR BELKİ"

Musa Kart'ın ifadesinde, “Gelişmiş demokrasilerde çizdiğimiz karikatürler için, sanatçının eleştiri hakkı deniyor. Bizde ise devletin kurum ve organlarını aşağılama olarak kabul ediliyor. Kabul etmek lazım ki karikatürün de fıtratında abartılı çizim ve eleştiri var. Bu gerçeği bilmeyenler veya kabul etmeyenler her karikatürün altına buzağı değilse bile hakaret ve aşağılama aramaktadır. Devletin kurum ve organları, demokratik normlarda işlesin diye çizdim bu karikatürü. Daha ne diyeyim; çizdiklerim anlaşılmadı, söylediklerim anlaşılır belki. Karikatürde uçurtmanın ucunda cübbe içerisindeki kişi Cumhurbaşkanı değildir, temsili bir hakimdir" dediği öğrenildi.

Musa Kart ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Kart hakkında soruşturma açılmasına neden olan karikatür şöyle:


ÇOK OKUNANLAR