GÜNDEM

Musa Anter gazetecilik ödülü Radikal'e gitti!

21. Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu...

Musa Anter gazetecilik ödülü Radikal'e gitti!

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin ortak düzenlediği 21. Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nin sonuçları açıklandı. Yarışmada dereceye girenler, Apê Musa'nın katledildiği Amed'de düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nin 21'incisinde ödüller sahiplerini buldu. 

Kürtçe Haber Jürisi'nde Rizo Xerzî, Evîn Buldan, M. Ali Ertaş, Gulîstan Îke, Amed Dîcle; Türkçe Haber Jürisi'nde Nadire Mater, Ertuğrul Mavioğlu, Sedat Yılmaz; Fotoğraf Jürisi'nde Ramazan Öztürk, Gültekin Tetik, İsa Çelik, Çerkes Karadağ ve Karikatür Jürisi'nde Tan Oral, Gülay Batur, Sarkis Paçacı, Halil İncesu'nun bulunduğu  yarışmaya katılım yoğun oldu. 

KÜRTÇE HABER

Kürtçe haber dalında birincilik ödülü "Derwêşê folklora kurdî" haberiyle Dildar Aryen'e verildi.
Jüri Özel Ödülleri ise, "El- Qaîde+ Hîzbûllah+ El Nusra= Komkujiya Kurdan" haberi ile Ömer Tur ve Enwer Şîn ile "Jina ku cerdevan tecawizê wê kir dawî li jiyana xwe anî" haberi ile DİHA muhabiri Erdoğan Altan'a verildi. 

TÜRKÇE HABERDE ÖDÜLLER DİHA'YA 

Türkçe haber dalında birinciliği, Radikal Gazetesi'nden Mesut Hasan Beli'nin "'Samimiyetine güvenilmez' Kürtler" haberi ile Dicle Haber Ajansı'ndan (DİHA) Hayri Demir ve Hasan Yoldaş'ın "İşte ambulansın Şahin Öner'i karakoldan aldığının kanıtı" ortak haberi paylaştı. 

Türkçe haber dalında Jüri Özel Ödülleri ise Dicle Haber Ajansı'ndan Güler Can ve Hülya Emeç'in "Bir fotoğrafın tanıklığı" haberine, ayrıca "Yazılamayan haberleri" için tüm tutuklu ve hükümlü gazeteciler adına en son tahliye olan Evrensel Gazetesi'nden Sadiye Eser'e gitti.

GURBETELLİ ERSÖZ ÖZEL ÖDÜLÜ JİNHA'NIN 

Kadın haber ve habercilerine verilen "Gurbetelli Ersöz Özel Ödülü"ne Türkiye'de tek kadın haber ajansı olan JINHA layık görülürken, geleneksel Emek Ödülü ise, uzun yıllardır Kürt basınına verdiği emeklerden dolayı Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden Hüseyin Aykol'a verildi.

FOTOĞRAF

Fotoğraf dalında ise Jüri üyeleri, yarışmaya katılanlar arasında ödüle değer fotoğraf bulamadığından dolayı bu yıl verilmemesini kararlaştırdı. 

KARİKATÜR

Karikatür birincilik ödülü "Göğün Rengi" eseriyle katılan Musa Keklik'e verildi.

Karikatür jürisi ayrıca, "Adalet" isimli eseri ile Bêrîvan Ayral, "Göç" isimli eseriyle Mahmut Ulusan ve "Üç- Beş Ağaç- Üç- Beş İnsan" eseriyle Mürteza Dağ'a da Jüri Özel Ödülü'nü layık gördü.

ÖDÜLLER 20 EYLÜL'DE SAHİPLERİNE VERİLECEK

Ödüller, 20 Eylül Cuma günü Amed Cegerxwîn Kültür Merkezi'nde saat 18:00'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. 

Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'ni, 1993 yılında "Özgür Gündem", 1994 yılında "Özgür Ülke", 1995 yılında "Yeni Politika", 1996 yılında "Demokrasi", 1997 ve 1998 yıllarında "Ülkede Gündem", 1999 yılında "Özgür Bakış", 2000 yılında "2000'de Yeni Gündem", 2001 ve 2002'de "Yedinci Gündem", 2003'te "Yeniden Özgür Gündem" gazeteleri vermişti. 2004, 2005 ve 2006'da "Ülkede Özgür Gündem", 2007'de "Gündem", 2008'de "Alternatif" ve "Azadiya Welat", 2009'da "Günlük" ile "Azadiya Welat", 2010- 2011- 2012 yılında ise "Özgür Gündem ve Azadiya Welat" gazeteleri tarafından ödüller verildi.

ÇOK OKUNANLAR