GÜNÜN MUHABİRİ

Murat Çelik

Vatan

Murat Çelik
GAZETECİLER.COM - Orgeneral Necdet Özel önceki günkü Devlet Şeref Madalyası töreninin ardından verilen resepsiyonda, Vatan Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in sorularını yanıtladı.

"Bir nasihatte bulunayım... Beni bir ağabey olarak kabul ederseniz, bir ağabey tavsiyesi..."

Görevini gelecek hafta devredecek olan Genelkurmay Başkanı ile sohbetimiz, Orgeneral Necdet Özel'in bu sıra dışı cümlesi ile başladı.

"Elbette" dedim. "Buyurun, dinliyorum..."

Önceki gün, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Devlet Şeref Madalyası'nı aldıktan sonra, onuruna verilen resepsiyonda konuştuk Özel ile.

ELEŞTİRİN AMA ÖNYARGILI OLMAYIN

30 Ağustos itibariyle emekli olup sivil hayata dönecek olan Orgeneral Özel'in 'ağabey tavsiyesi' şu oldu:

- İnsanlar hakkında önyargılı olmayın. Önyargılarla yaklaşmayın. Bırakın, fırsat verin, insanlar çalışsın. İcraatlarını görün ondan sonra değerlendirin.

Necdet Özel'in 'serzeniş' de içeren bu sözlerinin, şahsi tecrübelerinden kaynaklı olduğu açıktı.

Sordum:

"Size karşı önyargılı davranıldığını mı düşünüyorsunuz? Bu yüzden mi söylüyorsunuz bunları?"

- Evet. Doğrusu, öyle oldu. 2011'de göreve geldiğimde - o günlerin özel koşullarını siz gayet iyi hatırlarsınız - bana da önyargılı bir bakış vardı. O yüzden diyorum, bırakın çalışalım, icraatımızı görün, ondan sonra eleştirecekseniz de eleştirin. Eleştiri en doğal haktır. Ben eleştiriye her zaman açık oldum. Silahlı Kuvvetler'i de bu anlayışla yönettim. TSK içinde eleştirel bakış açılarının önünü hep açtım görevim boyunca.

 

Murat Çelik bu çok zor röportaja imza atarak bir kez daha günün muhabir oldu.

ÇOK OKUNANLAR