GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Murat Çelik

Vatan

Murat Çelik
GAZETECİLER.COM -  Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, 'Empati yapıyorum' diyerek başladığı bugünkü yazısında çok çarpıcı konulara değiniyor.

HDP yöneticilerinin ve onlara oy verenlerin yerine kendini koymaya çalıştığını söyleyen Çelik, "Ortada önemli bir başarı varsa, bu sonuçların sebeplerini düşünürdüm. Bu başarının ardındaki gerçekleri... Ve yakalanan bu ivmenin devamı için aynı anlayışla daha fazlasını nasıl yapabileceğime kafa yorardım."

Murat Çelik yazısına şöyle devam ediyor: "Ama bir HDP'li olarak şu soruyu sormaktan da kendimi alamazdım: "PKK'nın tavrı, partimin yakaladığı siyasi başarı ve etkinliği sıfırlamıyor mu? Bunca emeği, verilen milyonlarca oyu bir anda çöpe atmıyor mu?"

HDP'li olsa, örgütün partisini sabote ettiği şüphesini duymazlıktan gelemeyeceğini belirten Çelik, "PKK'nın eylemsizlik döneminde elde ettiğim başarıları düşünüp, örgüt kan döktüğü zaman, Ankara'da kendimi anlatmakta zorlanacağımı idrak ederdim. PKK'nın can alarak, HDP'yi zaten anlamak istemeyenlerin eline koz verdiğini görürdüm" diyor.

HDP ve PKK konusunda empati yolu ile çok çarpıcı tespitlerin yapıldığı yazıyı kaleme alan Murat Çelik, günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR