KULİS

Murat Bardakçı neden Tarihin Arka Odasını bıraktı?

Medya gündemine bomba gibi düşen bu haberin ardından, Bardakçı ve Afyoncu'nun bu ani kararının nedeni merak konusu olmuştu.

Murat Bardakçı neden Tarihin Arka Odasını bıraktı?
GAZETECİLER.COM - Ünlü tarihçi Murat Bardakçı ile tarihçi-yazar Erhan Afyoncu, birlikte hazırlayıp sundukları ve her cumartesi Habertürk TV'de ekrana gelen "Tarihin Arka Odası" programını bıraktı.

Medya gündemine bomba gibi düşen bu haberin ardından, Bardakçı ve Afyoncu'nun bu ani kararının nedeni merak konusu olmuştu.

Bardakçı ve Afyoncu'nun programı kendi istekleriyle bıraktıkları biliniyor. Ancak bu kararın perde arkasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığın olduğu ortaya çıktı.

Medyatava'daki habere göre Murat Bardakçı ile Habertürk yönetimi arasında uzun süredir sorunlar yaşanıyordu.

PELİN ÇİFT YÜZÜNDEN AYRILACAKTI, SON ANDA...

Bardakçı’nın tarihçi olarak görmediği bazı kişilerin Pelin Çift’in programına konuk edilmesi, Bardakçı’nın programında söylenen bazı tarihi gerçeklerin, diğer programlara katılan başka konuklar tarafından eleştirilmesi Bardakçı ile kanal arasında sorunlar yaşanmasına neden oluyordu.

Ayrıca Bardakçı, geçtiğimiz yıllarda da defalarca bu duruma sinirlenerek programı bıraktığını kanal yönetimine bildirmişti.

Ancak her defasında Murat Bardakçı’nın yakın dostu Fatih Altaylı devreye girerek sorunları çözdü, bir yandan Bardakçı’yı ikna ederken, diğer yandan da  Habertürk’ün Bardakçı ile sorun yaşayan isimleri konuk almasını engelledi.

Pelin Çift’in kanaldan ayrılması ve Habertürk yönetiminin Bardakçı’nın hassasiyetlerine daha dikkatli davranması sonucunda uzun süredir sorun yaşamayan kanal ile Murat Bardakçı’nın arası son zamanlarda Bardakçı’nın programındaki üslup nedeniyle yine gerilmeye başladı.

KÜFÜRLER YÜZÜNDEN KESİLEN CEZALAR YÖNETİMİ RAHATISZ ETTİ 

Kanal yöneticilerinin Bardakçı’nın olmadığı ortamlarda Bardakçı’nın programdaki üslubunu eleştirmeleri ünlü tarihçinin sinirlenmesine neden oluyordu.

Bardakçı’nın programda sarfettiği sözler nedeniyle sık sık para cezaları ödenmesi ise kanal yönetimini rahatsız ediyordu.

İPLER AYŞE ÖZEK KARASU YÜZÜNDEN KOPTU

Edinilen bilgiye göre, zaten gergin olan ipler, Bardakçı’nın yeni program partneri Ayşe Özek Karasu nedeniyle koptu.

Bardakçı, Özek’e program için ödenmesi gereken paranın kanal yönetimi tarafından veto edilmesi nedeniyle program yapmayacağını bildirdi.

Tüm bu olan biten sırasında yurt dışında olan Fatih Altaylı da bu kez devreye giremedi. Sonuç olarak "Tarihin Arka Odası" programının Habertürk macerası sona erdi.

PEK ÇOK KANALDAN TEKLİF VAR

Bu arada Bardakçı’ya pek çok televizyon kanalından teklif geldiği da öğrenildi. Bardakçı'nın, gelen tekliflere, yazmakta olduğu iki kitap nedeniyle zaten bir süre program yapmayacağını, gelen teklifleri yılbaşından sonra değerlendirebileceğini söylediği belirtiliyor.

Yıllarca ekranlardan uzak duran Bardakçı’yı ekrana çıkmaya ikna eden ve bu kült programın  başlamasını sağlayan Altaylı’nın Murat Bardakçı’yı ikna edip edemeyeceği ise meçhul. Çünkü Altaylı’nın da Habertürk grubunda eski etkinliği kalmadığı biliniyor.

Sonuç olarak yılbaşından sonra Bardakçı’nın kült programını, başka bir kanalda görme ihtimalimiz daha yüksek gibi görünüyor.

ÇOK OKUNANLAR