MEDYA KÖŞESİ

Muhsin Kızılkaya’nın kitapları neden basılmıyor? Nagehan Alçı yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, köşe komşusu Muhsin Kızılkaya'nın kitaplarının basılmamasına köşesinden tepki gösterdi.

Muhsin Kızılkaya’nın kitapları neden basılmıyor? Nagehan Alçı yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, beğenerek takip ettiğini söylediği Muhsin Kızılkaya'ya yazılarını neden kitaplaştırmadığını sorduğunu, Kızılkaya'nın bunu istediğini fakat kimsenin kitap basmadığını söylediğini aktardı. Buna tepki gösteren Alçı, bir dönem Başbakanlık başdanışmanlığı da yaptığı için solcuların Muhsin Kızılkaya'ya tepkili oldğunu, muhafazakârların  da kendilerinden görmeyip uzak durduğunu ve bunun acı bir manzara olduğunu ifade etti.

"İletişim Yayınları’na bir kurum olarak çok değer veririm. Dünya görüşü bana uzak bir camiadır. Fakat bu ülkede özgürlükçü-sosyalist çizgide kaliteli yayın yapma gayretleriyle Türkiye’nin entelektüel dünyasını zenginleştirmiş bir yayınevidir. Tıpkı Metis ve Ayrıntı gibi. Sosyalist olmayan ama özgürlükçü-demokrat birçok değerli yazarın da kitaplarını basmıştır İletişim. Muhsin de o yazarlardan biriydi. Şimdiyse nedense eserlerini basmıyorlar." diyen Alçı, "Kendileri katılmasa bile eğer ulusalcı-sosyalizm dahil her fikirden yazar basılıyorsa niye Muhsin Kızılkaya basılmıyor?" diye sordu.

Muhsin Kızılkaya’nın kitapları neden basılmıyor?

Muhsin (Kızılkaya) severek takip ettiğim bir yazar ve edebiyatçıdır. Habertürk’te her pazar bence harikulade yazılar kaleme alıyor. Birbirinden ilginç hikayeleri güzel üslubuyla anlatıyor.

Dünkü yazısı yine müthişti. Hem 90’lar Türkiye'si gözünüzde canlanıyor, hem de Türkiye’ye ilk cep telefonunu getiren İsveç vatandaşı Silopili Hasan Buluş’un başına o dönemin İstanbul’unda neler geldiğini öğreniyorsunuz. Kaçırdıysanız muhakkak okuyun.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar