GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Muharrem Sarıkaya

Habertürk

Muharrem Sarıkaya
İstanbul Erkek Lisesi'nde ağır Alman disiplini altında geçen öğretiminde Batı klasiklerini okudu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı'yken yazdığı "Stratejik Derinlik" kitabından sonra siyasetin kapıları açıldı. Akademisyenliğe dönmek istedi. Ama ne zaman böyle bir karar alsa "Hoca'nın yakasını" krizler bırakmadı. O siyaseti değil, siyaset onu içselleştirmeye devam etti.

Böyle başlıyor Muharrem Sarıkaya, Habertürk gazetesindeki yazı dizisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bilinmeyenlerini anlatmaya.

O bilinmeyenler içinde çok çarpıcı bir cümle de var. Bugüne dek akademik kimliği ile öne çıkan Davutoğlu'nun bir de gazetecilik kariyeri olduğunu açıklıyor Sarıkaya.

Deneme

Babası eve gazete de getirir, yanına oturtup fotoğraflarını göstererek onun da okumasını sağlar. İlkokul beşinci sınıfa geldiğinde babasının arkadaşı Mehmet Emin Alpkan'ın 'Bizim Anadolu' Gazetesi'ne yazı da yazar. Ortaokulu bitirdikten sonra Ahmet Davutoğlu için okul aranır. Çevrenin de telkiniyle, 1973 yılında Almanca eğitim veren ve yatılı olan İstanbul'un iyi eğitim kurumlarından İstanbul Erkek Lisesi'ne kaydolur.

İşte bu çarpıcı yazı dizisi ile Muharrem Sarıkaya günün köşe yazarı oldu.
ÇOK OKUNANLAR