TV HABER

Müge Anlı Arakan için bağış kampanyası başlattı

Müge Anlı, tüm dünya kulaklarını tıkarken sadece Türkiye’nin ‘Yalnız değilsiniz’ diyerek elini uzattığı Arakanlıların yardım çığlığına sessiz kalmadı.

Müge Anlı Arakan için bağış kampanyası başlattı

Araştırma – Gazeteci Müge Anlı, çözüme kavuşturduğu sayısız haber dosyasıyla, ekranlardaki izlenme oranındaki başarısının yanında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle kamuoyunun takdirini kazanarak iyiliğin de zirvesinde.

Geçtiğimiz sezon, Türk Kızılayı ile el ele veren Müge Anlı, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız için yardım kampanyası başlatmıştı. Canlı yayında stüdyodaki ve ekran başındaki izleyicilerine ‘MÜGE’ yaz 2868’e SMS atarak 10 TL bağışta bulun’ diye çağrı yapan Müge Anlı, ilk SMS’i de Kızılay’ın 2868 SMS hattına kendisi atmıştı.

Bu çağrıya Müge Anlı izleyicisinden büyük destek gelmiş, kısa sürede toplanan 110.000 SMS’den elde edilen bağışla Türk Kızılayı’nın projeleri ile engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin yaraları sarılmıştı.

Müge Anlı, bu kez de tüm dünya kulaklarını tıkarken sadece Türkiye’nin ‘Yalnız değilsiniz’ diyerek elini uzattığı Arakanlıların yardım çığlığına sessiz kalmadı. Türk Kızılayı’nın ‘Arakan Kan Ağlıyor Türkiye Yardım Elini Uzatıyor’ kampanyasına destek için kolları sıvadı.

Müge Anlı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın konuk olduğu programında Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan ve Myanmar’da zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlılar için destek istedi. Arakanlı 5 kişilik bir ailenin barınma ihtiyacı için Kızılay’ın hayata geçireceği 25 metrekarelik ev projesinin destekçisi oldu.

 “Arakan, kan ağlıyor. Kurtuluş Savaşı’nda bize yardım eden Arakan’a yardım sırası şimdi bizde. İyilikte yarışalım ve Arakan’a elimizi uzatalım” diyen Müge Anlı,  Kızılay’ın 2868 SMS hattına MÜGE yazarak 10 Türk Lirası değerindeki ilk bağışı kendisi yaptı. Aynı zamanda Arakan’a 2 ev hediye ettiğini de duyurdu. 

Tüm izleyici, Müge Anlı'nın yardım çağrısının ardından  telefonlarına sarıldı.

ATV'nin sevilen yapımları, birçok ünlü oyuncu, sunucu da yayına bağlanarak iyilik yarışına katıldı. Programın ilk yarım saatinde 185 ev bağışlandı.

Yayın sonunda toplanan bağışla Arakanlılar için 25 metrekarelik evlerden oluşan Müge Anlı ile Tatlı Sert Sokağı oluşturulacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar