GÜNDEM

MİT ajanı gazeteciyi muhbir arkadaşı öldürmüş

Emekli MİT üyesi ve gazeteci Tahsin Haluk Akter'in öldürüldüğü olayın ayrıntıları belli oldu.

MİT ajanı gazeteciyi muhbir arkadaşı öldürmüş

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesindeki evinde, ensesinden üç kurşunla vurularak öldürülen emekli MİT üyesi Tahsin Haluk Akter'in (63) cinayet zanlısı olarak D.D (32) adlı bir kadın İstanbul'da gözaltına alındı. Bodrum'a götürülen D.D, Akter'i "Kambur Ali" olarak tanınan MİT muhbiri Mehmet Ali T.'nin öldürdüğünü ileri sürdü.

GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

Akter'in Yalıkavak'taki evinde 29 Mart'ta öldürülmesinin ardından jandarma yakındaki bir marketin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Görüntülerde Akter'in evine iki kadın ve çocukluk arkadaşı olan Mehmet Ali T'nin geldiği belirlendi. Jandarmanın beldede ifadesine başvurduğu 14 kişi de Akter'in, Mehmet Ali T. ile sık sık görüştüğünü söyledi.

"BİZİ DE TEHDİT ETTİ"

D.D, ifadesinde şunları söyledi: Birlikte yemek yemiştik. M.A.T, Akter'e, 'Benim ve yakınlarım hakkında bildiklerini anlatmaya, konuşmaya başlamışsın. Çok konuşan bu âlemde susturulur, bilirsin' dedi. Aralarında tartışma çıktı. T, 'Kadınlar, siz 5 dakika dışarı çıkın, ben geliyorum' diyerek bizi gönderdi. Dışarı çıkmamızdan kısa bir süre sonra iki üç el silah sesi duyduk. T, 'Konuşanın sonu böyle olur' diyerek bizi tehdit etti" dedi. Jandarma, Mehmet Ali T'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇOK OKUNANLAR