GÜNDEM

Mine Kırıkkanat'ın #10YearsChallange yorumu ortalığı karıştırdı

#10YearChallenge akımı gündeme otururken, Türkiye’de ise bu akım değişerek adeta bir “başörtüsü açılımına” dönüştü. Peki, konuyla ilgili olarak kim ne dedi?

Mine Kırıkkanat'ın #10YearsChallange yorumu ortalığı karıştırdı

Sosyal medyada son dönem de #10yearschallange etiketiyle yapılan paylaşımlar dikkat çekiyor. 10 yıllık değişim anlamında kullanılan etiketle birlikte, insanlar 10 yıl önceki fotoğraf ve videoları ile şimdiki fotoğraf ve videolarını paylaşıyor.

#10YearChallenge akımı gündeme otururken, Türkiye’de ise bu akım değişerek adeta bir “başörtüsü açılımına” dönüştü.

Kullanıcıların, on yıl önceki ve şu anki hallerini paylaştıkları akıma uyarak geçmişte başörtüsü kullanan bazı kadın kullanıcılar bugünkü başörtüsüz hallerini “#1YearChallenge” etiketi altında paylaşıyor. Bu paylaşımları ise kimileri eleştirirken kimileri de savunuyor.

KİM NE DEDİ?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ın, yapılan paylaşımlarla ilgili yorumları ise, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Kırıkkanat, "Takipçilerimin dikkatini çekiyorum: Bir süredir #10yrchallenge maskesi altında tesettürden caymış gibi yapan hanım kızların yoğun fotoğraf paylaşımı, kanımca ya adnancı ya da fettoşcu bir grubun manipülasyonu. Belki yanılıyorum, ama kuşkucu olun derim" diye yazarken, paylaşımın altına, Kırıkkanat'ı savunan veya eleştiren birçok yorum yapıldı.

Öte yandan, birçok ünlü isim de konuyla ilgili olarak fikirlerini paylaşırken, kimisi durumu eleştirirken, kimisi ise bu değişimi savundu.

İşte Mine Kırıkkanat'ın yorumu ve kendisine gelen olumlu olumsuz dönüşler:

mine kırıkkanat

mine kırıkkanat

mine kırıkkanat

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar