MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarından çarpıcı yorum: Adam şiddete devam ediyor

Sıla ve Ahmet Kural arasında yaşanan ve mahkemeye taşınan olaya ilişkin bir yorum Milliyet yazarı Özay Şendir'den geldi.

Milliyet yazarından çarpıcı yorum: Adam şiddete devam ediyor

Sıla-Ahmet Kural arasında yaşananlar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Olaya ilişkin bir yazı kaleme aqlan Milliyet yazarı Şendir, şiddetin haklılığı ve gerekçesinin olamayacağını ifade etti. Şendir, "Banker Bilo filminin ünlü repliği “Sor bakalım niye yaptım?” kafasındaki bu açıklama ikinci bir şiddet ve bir başka ayıp.Hepsi bu, daha fazlası değil.." ifadelerini kullandı.

ADAM ŞİDDETE DEVAM EDİYOR

"Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim."
“O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim.”
“Konu canımı ne kadar acıtsa da, soğukkanlılıkla evim dahi olsa o ortamı terk etmeliydim.”

Ahmet Kural’ın Sıla ile yaşadığı dayak ya da şiddet, artık hangisiyse o geceye dair yaptığı ikinci açıklamadan aldım bu cümleleri.

Açıklamada Sıla dahil tüm kadınlardan özür dilerim yazdığına bakmayın siz.

Tırnak içindeki cümleler, hem ağır tahrik gibi yasal bir kılıfın hazırlığı hem de “Acaba Sıla ne yaptı ya da dedi de adam bu kadar çıldırdı” diye düşündürtme çabası.

Fiziki şiddetin duygusal şiddete dönmüş hali yani.

Açıklamada yer alan “Olayın detayların resmi makamlar dışında paylaşmayacağım.” cümlesi çok romantik gelmiş olabilir size.

Zaten adliye muhabirleri o ifadeye bir şekilde ulaşır, gizli kalmaz: Ahmet Kural ve avukatı bunu tahmin ediyordur zaten.

Sıla, ne yapmış ya da ne söylemiş olursa olsun fark etmez, şiddetin gerekçesi, şiddetin haklılığı olmaz.

Banker Bilo filminin ünlü repliği “Sor bakalım niye yaptım?” kafasındaki bu açıklama ikinci bir şiddet ve bir başka ayıp.

Hepsi bu, daha fazlası değil..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar