MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarı medyayı uyardı: Artık bir durun, hemen durun, lütfen durun!

Milliyet yazarı Özay Şendir, usta oyuncu Yıldırım Öcek'in ölümünün ardından kaleme aldığı yazısında medyayı uyardı

Milliyet yazarı medyayı uyardı: Artık bir durun, hemen durun, lütfen durun!

Usta oyuncu Yıldırım Öcek geçirdiği mide ameliyatı sonrası yoğun bakıma alınmış, çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetmişti. Milliyet yazarı Özay Şendir bugünkü yazısında medyaya uyarılarda bulundu.

Şendir "Kilolu insanların en basit ameliyatlarının bile kilosu normal insanlardan daha riskli olduğunu bile bile, haberlerinde özendiren haberleri yapan arkadaşlar, artık bir durun, hemen durun, lütfen durun!" ifadelerini kullandı.

Artık bir durun

Mide küçültme ameliyatı olup da kilo veren ünlülerin binlerce haberi yapıldı Türkiye’de. Yıllardır bu tür haberlerin özendirici etkisi olduğunu yazıp duruyorum. Çok zor ve ölüm riski yüksek olan, herkesin yapamayacağı, her hastaya uygun olmayan, geri dönüşümsüz bir operasyon zira bu. Bu ameliyat o kadar popüler hale geldi ki, SGK koşulları kapsamına girmeyenlere, biraz daha kilo alıp gelmesini söyleyen doktorlara dair haberler çıkıyor aylardır.

Yıldırım Öcek, ‘Avrupa Yakası’ dizisinde canlandırdığı Sadettin Yıldırım karakteriyle girmişti hayatımıza. Samsun’da mide küçültme ameliyatı olmuş belli bir zaman önce. Çok kilo vermiş, kilo vermesi durdurulamaz hale gelmiş ve önce yoğun bakıma kaldırıldığı, ardından çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat ettiği haberi geldi. Kontrollere gitti, gitmedi diye tartışmanın bir faydası yok. Kilolu insanların en basit ameliyatlarının bile kilosu normal insanlardan daha riskli olduğunu bile bile, haberlerinde özendiren haberleri yapan arkadaşlar, artık bir durun, hemen durun, lütfen durun!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar