TEKZİP

Milliyet, Mutlu'nun o iddiasını yalanladı

Milliyet Gazetesi Kurumsal İletişim Departmanı, yayımladığı bir açıklama ile Aydınlık gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'yu yalanladı.

Milliyet, Mutlu'nun o iddiasını yalanladı

Milliyet Gazetesi Kurumsal İletişim Departmanı, yayımladığı bir açıklama ile Aydınlık gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'yu yalanladı.

Mutlu, köşesinde üniversite parası için inşaatlarda çalışan Erdoğan Polat'ın ölümüyle ilgili olarak şöyle yazmıştı: 

"Torunlar İnşaat da dertliydi! Bu haber duyulmamalıydı. Çünkü duyulursa proje büyük yara alabilir, milyon dolarlık daireler ellerinde kalabilirdi. Devreye hemen şirketin halkla ilişkiler ve reklam bölümü girdi. Bütün yüksek tirajlı gazeteler tek tek arandı.

Gazeteleri arayan görevliler, "Üç Büyükler Ali Sami Yen'de Buluşuyor" başlıklı kampanya ilanını o gazeteye de vermeyi düşündüklerini, ancak küçük (!) bir ricaları olduğunu söylüyordu: Erdoğan Polat isimli gencin talihsiz ölüm haberi gazeteye girmemeliydi! Aksi takdirde bu yüksek bedelli ilanı o gazeteye vermeleri mümkün olmayacaktı!

Söylemesi zor ama rahmetli Abdi İpekçi'nin gazetesi Milliyet başta olmak üzere birçok gazete ve televizyon kabul etti bu koşulu... Haberi ya hiç girmediler ya da küçük gördüler. Yayınlamakta sakınca görmeyenler ise şirketten reklam koparamayanlar oldu!"


Mutlu yazısını şu cümle ile bitirmişti: "Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama... Ben parayı icat edenlere küfretmekle meşgulüm!"

Milliyet Gazetesi Kurumsal İletişim Departmanı ise o iddiayı şöyle yanıtladı:

"Aydınlık Gazetesi'nin 19 Nisan 2014 tarihli nüshasında Mustafa Mutlu tarafından kaleme alınan "Reklam rüşvetiyle gizlenen ölüm" başlıklı köşe yazısında gerçeğe aykırı olarak Milliyet Gazetesi'nin reklam karşılığında "iş kazası sonucu ölen işçi" haberini kullanmadığı iddia edilmiştir.

Söz konusu haber, 10 Nisan 2014 tarihli Milliyet Gazetesi'nin altıncı sayfasında "iş kazası sonucu ölen işçi" başlığıyla yayımlanmıştır.

Mustafa Mutlu'nun basın sektörünün önemli isimlerinden Milliyet Gazetesi'ni rüşvet almakla itham ettiği işbu köşe yazısı gerçeğe aykırı olduğu gibi basın meslek ilkelerine de aykırıdır."


ÇOK OKUNANLAR